Hesabım
    Hayatboyu Festivalleri Dolaşıyor ve Çok Yakında Vizyona Giriyor

    Altın Koza Film Festivali'nden ödülsüz dönen Hayatboyu yakında vizyona giriyor.

    Son zamanlarda Türk sinemasında pek konu edilmeyen modern, burjuva aile yapısını kendine konu etmiş ve eleştirmiş olan, kurgusu, mekanları, oyunculuklarıyla Altın Koza’da adından sıkça bahsettiren fakat festivalden ödülsüz dönen Hayatboyu, en son 32. İstanbul Film Festivali’nde En İyi Yönetmen ve En İyi Görüntü Yönetmeni ödüllerini almıştı. Hayatboyu’nun festival yolculuğu tüm hızıyla sürüyor.

    Ekim ayında festival yolculuğuna Rio de Janerio Film Festivali’yle başlayacak olan Hayatboyu, bu yıl ilk kez düzenlenen ve seçkisiyle dikkat çeken Ulan Batur Film Festivali’nde yarışacak. Avrupa’nın en prestijli festivalleri arasında yer alan Londra Film Festivali’ne seçilen film, aynı tarihlerde, Oslo’da düzenlenen Films from the South festivalinde de gösterilecek.

    Bu yıl 49.’su gerçekleştirilecek Chicago Film Festivali’nin uluslararası yarışma bölümüne seçilme başarısı gösteren Hayatboyu, Chicago’nun ardından Valladolid Film Festivali, Rehovot Kadın Filmleri Festivali, Montpellier Cinemed Film Festivali ve Stockholm Film Festivali’nde izleyiciyle buluşacak.

    Türkiye’de Kasım ayında vizyona girecek olan Hayatboyu ile ilgili uluslararası basında çıkan bazı yazılardan alıntılar şöyle:

    • Hayatboyu başrol oyuncularının olağanüstü performansları ve etkileyici görüntü yönetimiyle, stilize ve çarpıcı bir film.” Leslie Felperin (Variety)
    • Hayatboyu etkileyici kompozisyonları, renk kullanımı, karakterlerine ve hikayesine cesur yaklaşımı ve incelikli oyuncu yönetimiyle dikkat çekiyor. Antonioni'yi anımsatan bu sıradışı film, yönetmenin çok farklı bir tarzda olsa da aynı derecede etkileyici olan ilk filmi Köprüdekiler’in başarısının tesadüfi olmadığını kanıtlıyor. Aslı Özge mutlaka takip edilmesi gereken bir yönetmen." Geoff Andrew (BFI Sight&Sound)
    • “Orta yaşlı bir çiftin parçalanan ilişkisi nadiren bu kadar iyi bir şekilde sahnelenmiştir.”

      David D'Arcy (Screen International)

    • “Müthiş görüntüler, usta işi oyunculuk…” Jordan Mintzer (The Hollywood Reporter)

    Hayatboyu sorunlarının çözümü ayrılık olabilecekken birbirlerinden kopamamanın duygusal sıkışıklığını yaşayan evli bir çiftin hikayesini anlatıyor. Hayatboyu, bir Türkiye, Almanya, Hollanda ortak yapımı olarak gerçekleştirildi. ZDF-Arte televizyon kanalı ve Avrupa Konseyi'nin ortak yapım fonu Eurimages'ın da desteklediği filmin dünya satış temsilciliğini de Berlin merkezli Films Boutique üstleniyor.

    1975'te İstanbul'da doğan yönetmen Aslı Özge’nin ilk uzun metrajlı sinema filmi Köprüdekiler (2009), Türkiye'de de İstanbul, Adana ve Ankara Film Festivalleri’nde en iyi film ödüllerini almıştı.. Aslı Özge'nin yeni filmi Hayatboyu (2013), dünya galası 63. Berlin Film Festivali'nin Panaroma Special bölümünde yapıldı. Yönetmen şu an yeni projesi Ansızın üzerinde çalışıyor.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top