Hesabım
    Filmlerle Psikoloji Atölyesinde Bu Hafta "Aldatmak" Var!

    İstanbul Film Akademi'nin sinematerapi atölyesinde yarınki çalışmada kadın-erkek ilişkilerinin en temel ve evrensel sorunlarından birini filmler eşliğinde masaya yatıracak.

    Geçen hafta filmlerdeki aşk olgusunu inceleyen Filmlerle Psikoloji Sinematerapi Atölyesi'nde bu hafta Aldatmak masaya yatırılacak.

    İstanbul Film Akademi’de Psikoterapist yazar Şule Öncü’nün verdiği atölye eğitimleri kapsamında yarın (7 Kasım 2013) işlenecek Aldatma meselesinde "aldatma nedir ne değildir, aldatma nedenleri, aldatmaya bakış açıları, bağlılık-bağımlılık dinamikleri, aldatmada dürüstlük sorunsalı, aldatmanın yol açtığı yıkıcı duyguların üstesinden gelme yolları" işlenecek.

    Öncü, aldatma ile ilgili fikirlerini : “Aldatılan kişi, durumu öğrendiğinde: yetersizlik, değersizlik, dışarıda bırakılmışlık duyguları yaşar. Üzerinde durduğu zemin ayağının altından çekilmiş gibi hisseder, gerçekliği sorgular. Durum, erken çocukluk dönemindeki dil öncesi kaygılara kadar uzanır ve onları tetikler. Bunlar kolay kolay üstesinden gelinebilecek duygular değildir..." sözleriyle dile getiriyor.

    Günlük olarak da katılmanın mümkün olduğu atölye çalışmasında bu hafta ele alınacak filmlerse Aşk Artık Burada Oturmuyor (We Don't Live Here Anymore), 9 Bulut (Wolke 9), Büyük Hata (Chloe), İtiraf, Barselona, Barselona (Vicky Cristina Barcelona), Anneler ve Kızları (Mother and Child) ve Separate Lies

    Tarih : 7 Kasım 2013 Perşembe 19:30 – 22:00ü

    Detaylar ve iletişim: bilgi@istanbulfilmakademi.com – 0212 224 37 62 / 0530 252 95 75

    Adres: Valikonağı Cd. Şair Nigar Sk. No:8 K:2 Nişantaşı/Şişli

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top