Hesabım
    Sinebellek Film Gösterimleri Başlıyor!

    Bu sene 25. kez düzenlenecek olan Ankara Uluslararası Film Festivali, bu yıla özel olarak SineBellek film gösterimleriyle başlayacak!

    Bu yıl bellek, belleksizleşme ve belleksizleşmeye direnme temaları çerçevesinde ilerleyecek olan ve Dünya Kitle İletişimi Araştırma Vakfı tarafından düzenlenecek Ankara uluslararası Film Festivali'nin 25. yıl özel gösterimleri Şubat ayından itibaren SineBellek bünyesindeki gösterimlerle renklenecek!

    Festivalin bu yılki temasına uygun bir biçimnde, festival katılımcılarının ve organizatörlerin belleğine dayanarak, geçmişteki festivallerde izleyiciyle buluşmuş yapıtlardan özel bir seçki oluşturularak gösterilecek. Bu yaklaşımla birlikte, SineBellek, bir açıdan da festivalin yıllara yayılan anılarını seyirciyle paylaşma fırsatına da sahip olacak!

    Goethe Institut Ankara, Institut Français Ankara ve Istituta Italiano di Cultura Ankara katkılarıyla gerçekleşecek olan SineBellek etkinliklerinin en keyifli taraflarından biriyse, film gösterimlerinin ardından akademisyenler, eleştirmenler ve yönetmenlerin katılımlarıyla gerçekleşecek olan film okumaları olacak. Film gösterimleri ve film okumaları haftada iki kere gerçekleşecek. SineBellek'in Şubat Programı şu şekilde;

    4 Şubat 2014 Salı - 6 Şubat 2014 Perşembe, 19:00

    Wim Wenders'ın Arzunun Kanatları filminin ardından Seçil Büker'in katılacağı film okuması gerçekleşecek.

    11 Şubat 2014 Salı - 13 Şubat 2014 Perşembe, 19:00

    Jean Renoir 'in efsane yapıtlarından biri olan Oyunun Kuralı (La règle du jeu) filminin gösteriminin ardından Prof. Dr. Oğuz Onaran'ın katılımıyla film okuması yapılacak.

    18 Şubat 2014 Salı - 20 Şubat 2014 Perşembe, 19:00

    Apichatpong Weerasethakul 'un Altın Palmiye'li filmi Amcam Öteki Hayatlarını Hatırlıyor (Loong Boonmee raleuk chat) filmi gösterilecek. Filmin ardından da Doç. Dr. Serpil Aygün Cengiz'in katılacağı film okumaları gerçekleşecek.

    25 Şubat 2014 Salı - 27 Şubat 2014 Perşembe, 19:00

    Anne Rosellini'nin yönetmenliğini üstlendiği be İtalyan Yeni Gerçekçiliği'nin ilk örneği olarak kabul edilen Roma, Açık Şehir (Roma, citta aperta) filminin hemen sonrasındaysa Doç. Dr. Ahmet Gürata'nın katılacağı film okuması gerçekleşecektir.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top