Hesabım
    Türk Filmleri Los Angeles'ta Seyirci ile Buluştu!

    Los Angeles Türk Film Festivali'nin 3. senesi çok özel katılımlara sahne oldu.

    Aralarında Reha Erdem, Derviş Zaim ve Mahmut Fazıl Coşkun gibi yönetmenlerin yönettiği pek çok Türk filmi, Los Angeles'taki Türk Filmleri Festivali'nde gösterime girdi. Şehrin ünlü sinema merkezlerinden Egyptian Theatre'da yapılan festivalin açılışı ise Coşkun'un ödüllü filmi Yozgat Blues ile yapıldı, yönetmen ve oyuncular daha sonra katılımcıların sorularını yanıtladı.

    Üçüncü kez düzenlenen festivale ülkemizden, Yozgat Blues ile Mahmut Fazıl Coşkun, oyuncular Nadir Sarıbacak ve Ercan Kesal, Devir filmi ile Derviş Zaim, Sen Aydınlatırsın Geceyi ile oyuncular Demet Evgar ve Serkan Keskin, Meryem filmiyle yönetmen Atalay TaşdikenGözümün Nuru adlı yapımla yönetmen Hakkı Kurtuluş ve oyuncu Melik Saraçoğlu ve Şarkı Söyleyen Kadınlar filmiyle Reha Erdem ve yapımcı Ömer Atay konuk olarak katıldılar.

    Yönetmen Derviş Zaim festivale ilişkin yaptığı açıklamada, ilk yıldan itibaren festivale katılan biri olduğunu ve etkinliğin doğuşuna tanıklık ettiğini belirtti ve "Los Angeles Türk Film Festivali, Türk sinemasının tanıtılması için önemli yerlerden biri olmaya namzettir" dedi.

    Kaynak: TimeTurk

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top