Hesabım
    İtirazım Var'da Yaş Sınırı 15+ Oldu!

    Onur Ünlü'nün tartışma yaratan son filminde Kültür Bakanlığı'ndan yeni cevap geldi.

    Geçtiğimiz hafta haberlerimiz arasında yer verdiğimiz, İtirazım Var filminin vizyondaki yaş kısıtlaması tartışmalarında Kültür Bakanlığı yeni bir karar daha verdi. 18 yaş sınırına itiraz eden filmin yapım firması U10 Film itiraz dilekçesini bakanlığa sunmuş ve kararın yenidne değerlendirilerek değiştirilmesini talep etmişti. Kültür Bakanlığı’ndan bugün iletilen karara göre filmin yaş sınırı 15+'ya çekildi.

    "Artı 18" kararı sadece filmin yönetmeni ve yapımcısı Onur Ünlü tarafından değil, camiada pek çok sanatçı, sinemacı ve seyirci tarafından da eleştirilmişti. U10 film itiraz dilekçesinde filmde şiddet içeren sahnelerin son derece sınırlı olduğu, küfür ve kötü söz kullanımının çok kısıtlı olduğu, filmin hiç bir planında cinsel istismar işaret edecek bir kullanım bulunmadığı, korku öğelerinin hiç yer almadığı bütün bunlara bağlı olarak ahlaka mugayyir, dini değerleri süistimal eden ve insan onurunu rencide edecek bir unsurun olmamasına özellikle itina gösterildiği belirtilmişti.

    Polisiye ve komedi türlerini harmanlayan filmin başrolünü Serkan Keskin üstlenirken, kadroda kendisine Hazal Kaya, Büşra Pekin, Öner Erkan, Osman Sonant, Umut Kurt ve Özgür Çevik gibi pek çok renkli sima eşlik ediyor.

    Film ayrıca geçtiğimiz hafta sonlanan 33. İstanbul Film Festivali'nde En İyi Yönetmen ve En İyi Erkek Oyuncu ödüllerine layık görülmüştü.

    İtirazım Var filminin Türkiye çapındaki seansları için tıklayın!

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top