Hesabım
    Cannes Günlüğü – 20 Mayıs

    67. Cannes Film Festivali'ni sizin için takip etmeye devam ediyoruz.

    Cannes Film Festivali'ni yarıladığımız şu günlerde Altın Palmiye için yarışan filmlerin yönetmenleri basın karşısına çıkmaya devam ediyor. Festival'in 6. gününde usta yönetmen David Cronenberg son filmi Maps to Stars'ın basın toplantısında soruları yanıtladı. Toplantıda filmin oyuncuları ve Cronenberg dünyanın dört bir tarafından gelen gazetecilerin karşısındaydı. Filmin başrol oyuncularından Julianne Moore yönetmen hakkında, inanılmaz hevesli bir yönetmen derken, John Cusack bu filmin onun için çok ciddi bir eğitim olduğunu dile getirdi. Daha önce Cosmopolis filminde beraber çalışan Robert Pattinson, ikinci kez beraber çalışma fırsatı yakaladığım için çok mutluyum dedi. Yönetmen filmdeki sevişme sahneleri ile ilgili gelen soruyu; arabada seks bir cinsel devrimin göstergesidir diyerek cevapladı.

    AFP

    Günün bir başka toplantısı ise yönetmenliğini Bennett Miller'in yaptığı Foxcatcher filmiyle ilgiliydi. Dram türünde olan filmin başrollerinde Steve Carell, Channing Tatum, Mark Ruffalo ve Vanessa Redgrave yer alıyor. Çok bilinen, gerçek bir hikayeden esinlenerek çekilen film için yönetmen Bennet Miller, bu bir politik film değildir dedi. Filmin başrol oyuncularından Steve Carell, kusursuz bir şekilde hazırlanan senaryoyu filme aktardık diye konuştu.

    FDC

    Festival 7. gününde, yönetmenliğini Jean-Pierre Dardenne ve Luc Dardenne kardeşlerin üstlendiği, başrollerinde ise Marion Cotillard, Fabrizio Rongione, Catherine Salée ve Christelle Cornil gibi güçlü oyuncuların yer aldığı Two Days, One Night, Hindistanlı yönetmen Kanu Behl'den Titli, Festival'in Belirli Bir Bakış bölümünde senaryosunu ve yönetmenliğini Ryan Gosling'in yaptığı Lost River gibi filmler yer alıyor.

    Festivale dair en güncel haberler için beyazperde.com'u takip etmeye devam edin!

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top