Hesabım
    Cronenberg'in Maps to Stars'ı Cannes'da İzleyiciyle Buluştu

    Cronenberg ve ekibi Hollywood hayat stilini ve genel anlamda batı kültürünü yakın merceğe aldığı son filmi Maps to Stars için Cannes'da basının sorularını cevaplandırdı.

    Merakla beklenen filmler arasında yerini alan Maps to Star'ın basın toplantısına yoğun ilgi vardı. Renkli geçen basın toplantısında, genel yayın yönetmeniniz Melis Z. Pirlanti'da oradaydı.

    AFP

    Basın toplantısının soru cevap bölümünden notlar ve detaylar:

    Filminizde melankoli de, şiddet te, dram da var ama bu kez epey komediye de yer vermişsiniz diye soran gazeteciye, usta yönetmen, “Ben her filmimi komik buluyorum. Çoğu kişi bana komedi yapmalısın dediğinde ben ne yapıyorum ki diye soruyorum. Şaka bir yana bence bu filmim de, diğer filmlerimden farklı değildi, her zamanki gibi her şey var” diye cevapladı. Julianne Moore bu soruya; “Hayat zaten komik bir trajedi, komedi kendi hayatımızda var. Filmin anlatmak istediği şey de aslında bu içimizde arayacağımız şeyler için dışarıya bakıyor olmamız. Bu durum çok acı ama bir o kadar da komik. Filmdeki tüm karakterler aslında var olmaya çalışıyorlar, çaresizlik buradan geliyor.”

    Filmde yer alan arabada sevişme sahneleriyle ilgili yönetmen, “Bunu ben uydurmadım, seks devrimi diye bir şey var. Ailelerinden ayrılıp kendi hayatlarını, özgürlüklerini yaşayan gençleri düşünün bir de bunun yanında arabada seks diye bir gerçeklik var.”

    Liberty şiirinin filme nasıl girdiği sorusu üzerine yönetmen; “Bruce romanı yolladığında da, senaryonun başında da hep bu şiirin üzerinde durdu, ona çok şey ifade ediyor olmalı...” şeklinde cevap verdi. Konuyla ilgili Bruce Wagner, “Şiiri melankolik ve güzel buluyorum, bu şiirle ayrıldığım sevgilimle tekrar beraber olmaya çalışmıştım” demesi üzerine Cronenberg, “Aslında şiirin geçmişine bakıldığında bir kadına yazıldığını görüyoruz ama aynı zamanda özgürlük çağrısıyla provakatif bir eylemede itiyor.”

    AFP

    Senaryoyu çok önce yazmışsınız, sosyal medya da çok duyuldu. Meşhur olmak değiştimi sizce sorusuna filmin senaristi Bruce Wegner cevap verdi. Wegner; “Herkes artık ünlü olabilir, kavramlar çok değişti ama hikayedeki meseleler zamansız kaygılar. Çünkü bu bir insan ihtiyacı, ünlü olmak insan doğasında var.” dedi. Ünlü olmanın itici bir hali de var, bu konu hakkında ne diyorsunuz sorsuna ise Cronenberg cevap verdi. Yönetmen, “Hiç itici değil, biz çok eğleniyoruz” diye cevap verdi. Julliene Moore, “Arzulanan şeyin görülmesi var burada, bu yüzden ben işin şov kısmınıda eleştirmiyorum. Harika bir senaryo...” diye sözlerine ekledi. Yönetmen bu soruya, “Evet, bu sadece Hollywood ya da şov dünyası için yapılmış bir eleştiri değil. Açgözlü, hırslı, korkulu ve iddialı olmak insan doğasında var. Bunu her yerde anlatabilirdik...” Yönetmene sorulan bir diğer soruysa her filminiz için kendinizi nasıl yeniliyorsunuz oldu. Yönetmen bu soruya, “Ben kendimi yenilemiyorum, kendimi oyalıyorum. Konulara insan doğası üzerinden yaklaşıyorum, kültürleri araştırıyorum...” şeklinde cevap verdi. Son olarak filmde gerçek hayattan taklit ettiğiniz birisi var mı diye soruldu. Bu soruya filmin oyuncularından John Cusack, “Böyle insanları her yerde bulabilirsiniz, özellikle Los Angeles'te diyebiliriz” dedi.

    Cannes Film Festivali’nden günlük gelişmeler için beyazperde.com’u takip etmeye devam edin!

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top