Hesabım
    Altın Koza Film Festivali Başlıyor!

    Bu yıl 15-21 Eylül 2014 tarihleri arasında düzenlenecek olan 21. Altın Koza Film Festivali tanıtım toplantısı geçtiğimiz gün İstanbul'da yapıldı.

    Altın Koza Uluslararası Film Festivali tanıtım toplantısı geçtiğimiz gün İstanbul'da yapıldı. Beyazperde.com da toplantıya katıldı. Festivalin ana teması "Türk Sineması'nın 100. Yılı" oldu. Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü Türk sinemasının öneminden bahsetti. Yarışmanın ödüllerini de açıklayan Sözlü, Ulusal Uzun Metrajlı Film Yarışması'nda toplam 630 bin liralık ödül dağıtılacağını duyurdu. Ayrıca Altın Koza Film Festivali'nin film gösterimlerinin de bedelleri dahil 740 bin lira ile sinemaya katkısı olacağını dile getirdi ve bunun küçümsenmeyecek bir meblağ olduğunu söyledi.

    Son bir yıl içinde çekilmiş Türk filmlerinin başvurduğu yarışmada; Balık – Derviş ZaimBeni Sen Anlat – Mahur ÖzmenDeniz Seviyesi – Nisan DağEsra SaydamFirak – Halil ÖzerGittiler: Sair ve Meçhul – Kenan Korkmazİçimdeki Balık – Ertan Velimatti Alagöz Neden Tarkovski Olamıyorum – Murat DüzgünoğluNergis Hanım – Görkem ŞarkanSilsile – Ozan AçıktanToz Ruhu – Nesimi YetikKıyamet Çiçeği: Yağmur Onur Aydın ve Yola Çıkmak  – Evren Erdem filmleri jüri önüne çıkacak.

    Festivalin gösterim bölümleriyle ilgili Dünya Sineması köşesinde bu senenin Cannes filmlerinin de izletileceğini aktaran Esin Küçüktepepınar, filmleri kısaca tanıtarak önerilerini paylaştı. İki Gece Bir Gün, Leviathan, Timbuktu, Beyaz Gölge gibi filmlerin üstünde duruldu. Küçüktepepınar ayrıca Azerbaycan, Kazakistan ve Kırgızistan ülkelerinden filmlerin de gösterileceğini sözlerine ekledi. Hollywood'un efsane çifti Lauren Bacall ve Humphrey Bogart'ın birlikte rol aldıkları üç sinema klasiği Sahip Olmak ya da Olmamak, Derin Uyku ve Ölüm Gemisi ile Charles Chaplin imzalı Büyük Diktatör adlı filmlerin de festival seyircisiyle buluşacağını hatırlatalım.

    Toplantıda ayrıca festivalde Tuncel Kurtiz'in ve Çolpan İlhan'ın anılacağı aktarıldı. Festival kapsamında SİYAD (Sinema Yazarları Derneği)’nin vereceği ‘SİYAD En İyi Film Ödülü’ ve Film Yönetmenleri Derneği (Film-Yön) de En İyi Yönetmen ödülü verecek. Türk Sinemasının büyük ismi Ömer Lütfi Akad'ın başyapıtlarından 73 yapımı Gelin'in yenilenmiş kopyası da ilk kez festivalde gösterilecek. 

    Adanalı ünlü yazar Orhan Kemal'in doğumunun 100. yılı anısına 6 adet film izleyici önüne çıkacak. Engelsiz festival ünvanı alan Altın Koza, engelsiz sinema bölümü ile özel bir program hazırladı, bu bölümde 4 adet film engelli vatandaşlarla buluşacak. Sinemamızın 100. yılında festivalde Yılmaz Güney de unutulmuyor. 19 Eylül Cuma günü saat 15:00'te Büyükşehir Belediyesi Tiyatro salonunda Yılmaz Güney'in Türk Sinemasındaki yeri ve önemi konuşulacak.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top