Hesabım
    Dünya Sinemasının Yıldızları Altın Portakal'da!

    Dünya sinemasının önde gelen isimleri, 51. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali’ne katılıyor.

    Türkiye’nin en köklü festivali, sinemanın yıldızlarını Antalyalı sinemaseverlerle buluşturuyor. Exorcist, Alice Artık Burada Oturmuyor ve Bir Rüya İçin Ağıt gibi unutulmaz filmlerde rol alan Oscar’lı oyuncu Ellen Burstyn, 51. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali’ni onurlandırıyor. Festivalde Yaşam Boyu Başarı ödülü alacak olan usta oyuncu bir de masterclass düzenleyecek. Hollywood’un efsane isimlerinden Burnstyn, son olarak Memento ve Inception filmleriyle sinemada kendine has bir yer edinen yönetmen Christopher Nolan’ın son filmi Yıldızlararası filminden rol aldı. Film, önümüzdeki aylarda Türkiye’de de vizyona girecek.

    İran sinemasının önde gelen isimlerinden Abbas Kiarostami de 51. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali’ndeki yerini alacak. Yakın Plan, Kirazın Tadı ve Rüzgar Bizi Götürecek gibi filmleriyle tanınan usta yönetmene Yaşam Boyu Başarı ödülü sunulacak. Yönetmenin Altın Palmiye’li başyapıtı Kirazın Tadı ise festival kapsamında “Onuruna” bölümünde sinemaseverlerle buluşacak.  

    Televizyonda Grey’s Anatomy, sinemada ise Sideways ile tanınan Kore asıllı Kanadalı oyuncu Sandra Oh ve ilk uzun metrajı Sınıf ile Altın Palmiye kazanan ve Yabancı Dilde En İyi Film dalında Oscar adayı olan yönetmen Laurent Cantet de 51. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali’nin konuğu. 

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top