Hesabım
    Hasan Karacadağ Hollywood'u Türk Usulü Korkutacak

    Hollywood yıldızlarının rol aldığı Magi filmi, 27 Şubat 2015'te sinemalarda!

    Fenomen korku serisi Dabbe'nin yönetmeni Hasan Karacadağ, son filmi Magi'yle ilgili Anadolu Ajansı'na konuştu. Senaryosu da kendisine ait olan TAFF Pictures yapımcılığındaki fiminde; Quentin Tarantino'nun gedikli oyuncularından Michael Madsen'in başrolünü üstlendiği kadroda ayrıca, Brianne DavisLucie PohlDragan Micanovic ve Stephen Baldwin gibi isimler yer alıyor.

    İstanbul, Bursa ve Adapazarı'nda çekimleri gerçekleştirilen filmle ilgili yönetmen; ""Bu bir Amerikan filmi gibi ama tamamen Türk elementleriyle donatılmış, Anadolu topraklarında geçen has Anadolu-Babil cin hikayesi" dedi. Filmin yaklaşık 3 milyon liraya mal olduğunu söyleyen Karacadağ, "Amerikan dağıtım sistemiyle dünyaya dağıtılacak ilk Türk filmi bu. Sadece korku sineması için değil Türk sineması tarihinde bir ilk" ifadesini kullandı. Filminde oryantalist bir bakış açısı bulunmadığını söyleyen yönetmen, filmde rol alan oyuncuların kendisine ait diğer filmleri izledikten sonra filmde rol almayı kabul ettiklerini söyledi.

    Karacadağ, "Yıllardır savaşını verdiğim şey şu ki hikayelerimizi kendi kültürümüze, dinimize, geleneklerimize bağlı kalarak anlatalım. Batı teknik olarak taklit edilebilir ama içerikte kendimiz olalım çünkü bizim malzememiz onlardan daha fazla" diye konuştu. Türkiye'yi doğru anlatmanın önemini vurgulayan Karacadağ, filmde bir rahibi canlandıran Baldwin'in "Türk ve İslam kültürü deyince aklıma çöl ve kılıç geliyordu ama bu filmden sonra Türk kültürüne hayran kaldım ve çok okumak istiyorum" dediğini aktardı. 

    Magi, 27 Şubat 2015'te sinemalarda!

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top