Hesabım
    Misafir Turks@TIFF ile Toronto'ya Geldi!

    Montreal Film Festivali’nden ödülle dönen Misafir filmi Kanada’da sinemaseverlerle buluştu!

    Dünya prömiyerini 36. Montreal Dünya Film Festivali'nde yapan Misafir filmi Toronto Uluslararası Film Festivali (TIFF) kapsamında düzenlenen ve film pazarında Türkiye’yi temsil eden Turks@TIFF ile Kanalı sinemaseverlerle buluştu.

    Montreal Film Festivali’nden Fipresci ve Büyük Jüri Ödülü alarak dönen, Türkiye’nin adını dünyaya duyuran Mehmet Eryılmaz yönetmenliğindeki Misafir 15 Eylül 2015Salı günü biri özel, biri halka açık iki gösteriminde de hem izleyicilerden, hem de eleştirmenlerden oldukça olumlu değerlendirmeler aldı. Dünyaca ünlü Hayfa Film Festivali’nin ana yarışmasına da seçilen filmin Mehmet EryılmazNuri Bilge CeylanZeynep Özbatur Atakan ve Selim Atakan’ın katılımıyla gerçekleşen gösterimlerin ardından Eryılmaz sinemaseverlerin sorularını da yanıtladı.

     Turks@TIFF kapsamında özel gösterimleri yapılacak filmler arasında; Bana Masal AnlatmaMucizeİçimdeki BalıkKar KorsanlarıLimonataBir Varmış Bir Yokmuş gibi yapımlar yer alıyor. Etkinlik, Melisa SözenAli SürmeliCansel ElçinSerkan KeskinHazal Dut ve Can Evrenol gibi Türkiye sinemasından birçok önemli ismin de Toronto’da ağırlanacağı organizasyon kapsamında Türkiye'nin en önemli yönetmenlerinden biri olan Altın Palmiye ödüllü yönetmen Nuri Bilge Ceylan TIFF’in en prestijli etkinliği olan Master Class konuşmasıyla festivalin kapanışını yapacak.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top