Hesabım
    Alev Deneyleri ABD Box Office'i Fethetti!

    ABD box office rakamları açıklandı.

    ABD box office'in 18-20 Eylül sonuçları son haftalarda liderliğini kaybeden aksiyon yapımlarının geri dönüşüne sahne oldu. Sevilen Labirent serisinin vizyondaki ilk haftasını kutlayan 2. filmi Labirent: Alev Deneyleri box office listesine birinci sıradan giriş yaptı. Başrollerini Teen Wolf dizisinden tanıdığımız Dylan O'Brien, Hollywood'un gelecek vadeden yıldızı Thomas Brodie-Sangster ve Skins'in Effy'si Kaya Scodelario'nun paylaştığı yapım ilk haftasında 61 milyon dolarlık bütçesinin yarısını çıkartarak 30,3 milyon dolar hasılat elde etti. Sevilen macera filmini ise Hollywood'un sevilen aktörleri Johnny DeppJoel Edgerton ve Benedict Cumberbatch'in başrolleri paylaştığı Kara Düzen filmi izledi. Depp'in Güney Boston bölgesinin en azılı suçlularından olan Whitey Bulger'ı canlandırdığı, vizyondaki ilk haftasını kutlayan yapım 23,3 milyon dolarlık gişe rakamı ile 2. sıraya yerleşti. Listenin 3. sırasında ise M. Night Shyamalan'ın eski 'korkunç' formuna döndüğünü kanıtlayan korku-gerilim yapımı Ziyaret yer aldı. Modern ve çarpık bir Hansel ve Gretel masalına benzetilen yapım 2. haftasında 11,3 milyon dolar gişe yaptı.

    Geçen haftanın box office galibi olan, David M. Rosenthal'ın yönetmenliğini, Sanaa LathanMichael Ealy ve Morris Chestnut'ın da başrollerini üstlendiği 12 milyon dolar bütçeli The Perfect Guy 2. haftasında %62.8 düşüş yaşayarak 9,6 milyon dolarlık hasılat ile 4. sıraya geriledi. Romantik gerilim filmini ise 7,5 milyon dolar hasılat ile vizyondaki ilk haftasını kutlayan macera yapımı Everest takip etti. Jason ClarkeJake Gyllenhaal ve Josh Brolin'in başrollerinde olduğu filmin hemen ardından, 6. sırada ise T.C. Stallings'li dram yapımı War Room yer aldı. Sıradan görünüşlü bir ailenin kendi iç problemleri için yaşlı bir kadına danışarak düzelme yolunu arayışlarını konu alan aile dramı 4. haftasında 6,2 milyon dolar gişe rakamına ulaştı. Listenin 7. sırasında Robert RedfordNick Nolte ve Emma Thompson gibi usta isimleri kadrosunda bulunduran yıldızlı dram-komedi-macera yapımı A Walk in the Woods yer aldı. Vizyondaki 3. haftasını kutlayan yapım geçtiğimiz haftasonunda 2,7 milyon dolar hasılat elde etti.

    Listenin olmazsa olmazlarından Tom Cruise başrollü Hollywood aksiyonu Görevimiz Tehlike 5 ise 8. haftasında %45.1 oranında düşüş yaşayarak 2,2 milyon dolar hasılatla 8. sırada yer buldu. Vizyona girdiğinden beri sansasyondan uzak kalamayan, efsanevi grup N.W.A. temelli biyografik hip-hop belgeseli Straight Outta Compton ise 6. haftasında 1,9 milyon dolar hasılat elde ederek 9. sırayı alırken, listenin 10. sırasında ise %147.9 oranında yükselen, yönetmenliğini ve senaryosunu Paul Weitz'in üstlendiği komedi filmi Grandma yer aldı. 5. haftasını geride bırakan film geçtiğimiz haftasonu 1,5 milyon dolar gişe rakamına ulaştı.

    ABD gişe verileri için tıklayın! 

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top