Hesabım
    Ana Yurdu'na Varşova'dan 2 Ödül!

    Esra Bezen Bilgin ve Nihal Koldaş’ın başrollerini paylaştığı film festival yolculuğuna devam ediyor.

    Dünya prömiyerini Venedik Uluslararası Film Festivali’nde yapan ve Adana Altın Koza Film Festivali’nden 5 ödülle dönen Ana Yurdu 9-18 Ekim tarihlerinde Polonya’da gerçekleştirilen 31. Varşova Film Festivali’nden 2 ödüllü döndü.

    31. Varşova Film Festivali’nde FIPRESCI (Uluslararası Sinema Yazarları Federasyonu) Ödülü’nü kazanan ve NETPAC (Asya Filmleri Teşvik Ağı) jürisi tarafından En İyi Asya Filmi seçilen Ana Yurdu, FIPRESCI jürisi tarafından geleneksellikle modernite arasındaki mevcut yerini bulmaya çalışan bir kadının keskin çatışmasını basit ama etkili bir biçimde anlatan, yoğun ve merak uyandırıcı bir film olarak değerlendirildi. Geçtiğimiz haftalarda Asya’nın Oscarları olarak kabul edilen 9. Asya Pasifik Film Ödülleri’nde (APSA) UNESCO Ödülü’ne aday gösterilen yapım festival yolculuğuna 6-15 Kasım tarihlerinde düzenlenecek 56. Selanik Uluslararası Film Festivali ile devam edecek.

    Esra Bezen Bilgin ve Nihal Koldaş’ın başrollerini paylaştığı film, romanını bitirmek için anneannesinden kalan köy evine giden Nesrin’le, beklenmedik bir şekilde ziyaretine gelen annesi Halise’nin sevgi ve öfke dolu, gerilimi an be an yükselen öyküsünü anlatıyor.

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top