Hesabım
    Bond ABD Box Office'i Fethetti!

    ABD box office rakamları açıklandı.

    ABD box office'in 6-8 Kasım sonuçları ünlü İngiliz ajanı James Bond'un seyircilerin gözdesi olduğunu kanıtladı. Listenin geçen hafta liderliğini kazanan bilim kurgu yapımı Marslı 2 sıra geriye düşerken, son Bond yapımı Spectre listeye ilk sıradan girdi.

    Monica Belluci, Daniel Craig ve Lea Seydoux üçlüsünü beyazperdede görme şansına eriştiğimiz yeni Bond yapımı Spectre vizyondaki ilk haftasında beyazperdede galibiyet rüzgarları estirdi. Henüz ilk haftasında 73 milyon dolar gişe elde eden yapım daha ilk haftadan 245 milyon dolarlık bütçesinin neredeyse 3'te 1'ini çıkartmayı başardı. Listenin 2. sırasını ise çocukluğumuzun sevilen efsanesi Snoopy ve Charlie Brown'ın yeni maceralarını anlatan animasyon yapım Peanuts Filmi oldu. İlk haftasında 3.897 salonda gösterime giren film 45 milyon dolar hasılat elde etti. Listenin 3. sırasını ise geçen haftanın galibi Ridley Scott imzalı bilim kurgu filmi Marslı aldı. Mars'ta mahsur kalan astronot olarak başrolde Matt Damon'ı izlediğimiz, kadrosunda Jessica ChastainJeff Daniels ve Chiwetel Ejiofor gibi isimleri barındıran uzay yapımı 6. haftasında 9,3 milyon dolarlık gişe elde etti.  

    Listenin 4. filmi ise Goosebumps filmi oldu. Jack Black’in başrolünü üstlendiği, 90’lı yılların kült televizyon dizisinden beyazperdeye uyarlanan korku-komedi yapımı 4. haftasında 6,9 milyon dolar hasılat elde etti, böylece toplam bütçesi olan 58 milyon doları çıkartmış oldu. ABD box office listesinin 5. filmi ise Steven Spielberg imzalı Casuslar Köprüsü oldu. Amerikalı bir avukatın soğuk savaş sürecinde Sovyetler Birliği'nde tutuklanmış bir pilota yardım edebilmek için CIA tarafından işe alınmasını ve sonrasında yaşanan gerilim dolu süreci perdeye taşıyan film 4. haftasında 6 milyon dolar gişe hasılatı topladı. Listenin 6. sırasını ise animasyon Hotel Transylvania'nın devam filmi Hotel Transylvania 2 aldı. İlk filmde vampir baba kızın eğlenceli ilişkisinin ardından bu sefer vampir dede ve torunun ilişkisine odaklanan yeni film vizyondaki 7. haftasında 3,5 milyon dolar gişe elde ederek %39.4'lük bir düşüş yaşadı. Listenin 7. sırasında ise Bradley Cooper ve  Sinna Miller başrollü Çok Pişmiş aldı. Komedi-dram türü beğenilen film 2. haftasında 3 milyon dolar gişe rakamına ulaştı. 

    Listenin 8. sırasında ise Hızlı ve Öfkeli serisinin Dominic Toretto'su Vin Diesel'ın yeni filmi Son Cadı Avcısı yer aldı. Breck Eisner imzalı yeni bir fantastik macera yapımı 3. haftasında %48.7'lik bir düşüş yaşayarak 2,6 milyon dolar gişe yaptı. Listenin 8. sırasındaki film ise geçen hafta listenin 11. sırasında yer alan Stajyer oldu. Yıldızlı komedi yapımı 7. haftasında 1,8 milyon dolar gişe elde etti. Listenin son filmi ise sevilen korku serisinin son devam yapımı Paranormal Activity 5: Hayalet Boyutu oldu. Vizyondaki 3. hatfasını kutlayan Gregory Plotkin imzalı yapım 1,6 milyon dolar hasılat elde ederek toplam gişesini 16,2 milyon dolara yükseldi.

    ABD gişe verileri için tıklayın! 

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top