Hesabım
    ABD Box Office'in Galibi Bu Hafta da Bond Oldu!

    ABD box office rakamları açıklandı.

    ABD box office'in 13-15 Kasım sonuçları sinemaseverlerin ünlü İngiliz ajanı James Bond'a hasret kaldığını ortaya koyuyor! Listenin geçen hafta liderliğini kazanan son Bond yapımı Spectre bu haftada liste başı oldu.

    Monica BelluciDaniel Craig ve Lea Seydoux üçlüsünü beyazperdede görme şansına eriştiğimiz yeni Bond yapımı Spectre vizyondaki 2. haftasında da beyazperdede galibiyet rüzgarları estirdi. 2. haftasında 35,4 milyon dolar gişe elde eden yapım vizyondaki 2. haftasında 245 milyon dolarlık bütçesinin yarısından fazlasını çıkartmayı başardı. Listenin 2. sırasını ise çocukluğumuzun sevilen efsanesi Snoopy ve Charlie Brown'ın yeni maceralarını anlatan animasyon yapım Peanuts Filmi oldu. Toplam bütçesi olan 99 milyon doları çıkartmaya çok yakalaşan yapım 2. haftasında 24,2 milyon dolar hasılat elde etti. Listenin 3. sırasını ise vizyondaki ilk haftasını kutlayan taze yapım Love the Coopers aldı. Jessie Nelson imzalı, bol Hollywood yıldızlı komedi filmi ilk haftasında 8,4 milyon dolar gişe elde etti.

    Vizyona girdiğinden beri listenin müdavimi olan Ridley Scott imzalı bilim kurgu filmi Marslı bu hafta 1 sıra daha gerileyerek 4. sırada yer aldı. Mars'ta mahsur kalan astronot olarak başrolde Matt Damon'ı izlediğimiz, kadrosunda Jessica ChastainJeff Daniels ve Chiwetel Ejiofor gibi isimleri barındıran uzay yapımı 7. haftasında 6,7 milyon dolarlık gişe elde ederek bütçesini ikiye katlamaya çok yaklaştı. Listenin 5. sırasında yer alan film ise yine taze bir yapım olan The 33 oldu. Başrollerinde Antonio BanderasRodrigo Santoro ve Juliette Binoche gibi usta oyuncuların yer aldığı dram yapımı ilk haftasında 5,8 milyon dolar gişe rakamına ulaştı. Listenin 6. filmi ise Goosebumps filmi oldu. Jack Black’in başrolünü üstlendiği, 90’lı yılların kült televizyon dizisinden beyazperdeye uyarlanan korku-komedi yapımı 5. haftasında 4,6 milyon dolar hasılat elde etti. ABD box office listesinin 7. filmi ise Steven Spielberg imzalı Casuslar Köprüsü oldu. Amerikalı bir avukatın soğuk savaş sürecinde Sovyetler Birliği'nde tutuklanmış bir pilota yardım edebilmek için CIA tarafından işe alınmasını ve sonrasında yaşanan gerilim dolu süreci perdeye taşıyan Tom Hanks başrollü film 5. haftasında 4,2 milyon dolar gişe hasılatı topladı. 

    Listenin 8. sırası ise vizyondaki ilk haftasını kutlayan taze yapım Prem Ratan Dhan Payo tarafından kapıldı. Hindistan yapımı film ilk haftasında 2,4 milyon dolar gişe elde etti. Listenin 9. sırasını ise animasyon Hotel Transylvania'nın devam filmi Hotel Transylvania 2 aldı. İlk filmde vampir baba kızın eğlenceli ilişkisinin ardından bu sefer vampir dede ve torunun ilişkisine odaklanan yeni film vizyondaki 8. haftasında 2,3 milyon dolar gişe elde ederek 80 milyon dolarlık bütçesini ikiye katlamayı başardı. Listenin son sırasında ise Hızlı ve Öfkeli serisinin Dominic Toretto'su Vin Diesel'ın yeni filmi Son Cadı Avcısı yer aldı. Breck Eisner imzalı yeni bir fantastik macera yapımı 4. haftasında %42.3'lük bir düşüş yaşayarak 1,5 milyon dolar gişe yaptı. Filmin toplam bütçesi olan 90 milyon doları çıkarabilmek için 64 milyon dolarlık gişeye daha ihtiyacı var.

    ABD gişe verileri için tıklayın! 

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top