Hesabım
    Katniss'e Vandalizm Sansürü!

    Açlık Oyunları: Alaycı Kuş Bölüm 2'nin posteri Israil'de sansüre uğradı.

    Suzanne Collins’in sevilen fantastik roman serisinden beyazperdeye uyarlanan serinin son filmi Açlık Oyunları: Alaycı Kuş Bölüm 2'nin posteri İsrail'de sansüre uğradı!

    İsrail yönetiminin değil filmin İsrail'deki halka ilişkiler firmasının kararı olan sansürün sebebi ise vandalizm potansiyeli doğurması. Firma son derece dindar alanlarda rahatsız edici bulunabilecek materyalleri ayıklaması gerektiğini söyleyerek posterin kışkırtıcı ve cinsel göndermelere sahip olduğunu sebep gösterdi. Ülkenin başkenti Kudüs ve Bnei Brak'ta posterin sansürlü hali kullanıldı. Filmin İsrail'deki dağıtımcı firması Nur Star Media'dan gelen açıklamada ise, "Ne yazık ki gayri resmi zorlamalar bizi daha dikkatli olmaya itiyor. Vandalizmin önü kesilemediği için müşterilerimiz riske girmek istemiyor. Biz her şeye izin veriyoruz ancak başka bir görsel kullanma imkanı varsa onun kullanılmasını tavsiye ediyoruz. Son karar müşterilerin" dendi.

    Bugün vizyona giren filmin başrolünde yine Hollywood'un en fazla kazanan aktristi olan Jennifer Lawrence yer alırken ona eşlik edecek oyuncular ise Woody HarelsonElizabeth Banks, Josh HutchersonLiam Hemsworth ve Julianne Moore gibi isimler oluyor. Filmin yönetmen koltuğunda 2013 yılındaki Açlık Oyunları:Ateşi Yakalamak filminden bu yana bulunan Francis Lawrence oturuyor. Filmin senaryosunu ise Peter Craig Danny Strong ikilisi üstleniyor.

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top