Hesabım
    Star Wars Box Office'teki Yerini Kaptırmıyor!

    ABD box office verileri açıklandı.

    ABD box office'in 52. haftasında, 25-27 Aralık sonuçları sinemaseverlerin geçtiğimiz hafta vizyona giren Star Wars: Güç Uyanıyor'dan kolay kolay vazgeçemeyeceğinin kanıtı oldu. Bilim kurgu ve fantazyayı harmanlayan ünlü serinin son halkası bu hafta da kendisini takip eden filme büyük bir fark atarak ilk sıraya yerleşti.

    Listenin bu haftaki galibi de çok uzak bir galaksinin fantastik maceralarını anlatan fenomen serinin 7. devam halkası Star Wars: Güç Uyanıyor oldu. Yönetmen koltuğunda bilim kurgu yapımlarının başarılı ismi JJ Abrams'ın oturduğu film vizyondaki 2. haftasında 153,5 milyon dolar gişe yaptı. Yılın en yüksek açılışına sahip olan Jurassic World'ü geçerek bu yılın en büyük açılış gişesini elde eden film toplamda 544,5 milyon dolar kazandı. Listenin 2. sırasını ise vizyondaki ilk haftasını kutlayan komedi yapımı Babalar Savaşıyor aldı. Başrollerini Will Ferrell ve Mark Wahlberg'ün üstlendiği aile komedisi 38,8 milyon dolar ile listelere giriş yaptı. Listenin 3. filmi ise Jennifer Lawrence başrollü dram komedi yapımı Joy oldu. Miracle Mop'un mucidi Joy Mangano'nun hikayesini anlatan biyografik yapım vizyondaki ilk haftasında 17,5 milyon dolar elde etti.

    Listenin 4. filmi ise Amerikan yapımı komedi Sisters oldu. Vizyondaki 2. haftasını kutlayan 30 milyon dolar bütçeli komedi yapımı bu hafta da 13,8 milyon dolar gişe yaparak bütçesini çıkartmış oldu. Eğlenceli animasyon Alvin ve Sincaplar: Yol Macerası ise listenin 5. sırasında yer aldı. Alvin ve Sincaplar serisinin en kötü açılışını yapan 4. devam halkası geçtiğimiz haftaya göre 52 salonda daha gösterime girmiş olmasına rağmen %11.1'lik düşüş yaşayarak 12,7 milyon dolar elde etti. Vizyondaki ilk haftasını kutlayan spor draması Concussion ise 11 milyon dolar ile açılış yaptı. Listenin 6. sırasında yer alan Will Smith başrollü filmin 35 milyon dolarlık bütçesini çıkarabilmesi bekleniyor. Christian BaleSteve CarellRyan Gosling ve Brad Pitt başrollü ekonomi komedisi Büyük Açık ise 10,5 milyon dolarlık gişe yaptı. Hollywood'un dört atlısını bir araya getiren film geçtiğimiz hafta 19. sırada yer alırken %2,681'lik yükseliş ile 7. sırayı kaptı. 

    Listenin 8. sırasında 24 yıl arayla gelen Kırılma Noktası uyarlaması Point Break 10,2 milyon dolar ile yer bulurken, box office listelerindeki galibiyetini uzun süre sürdürmüş olan Açlık Oyunları: Alaycı Kuş Bölüm 2 ise bu hafta tepetaklak olarak 4. sıradan 9. sıraya düştü. Katniss'in özgürlük adına verdiği son mücadeleyi anlatan yapım 6. haftasında 5,3 milyon dolar gişe yaparken, başrollerini Michael B. Jordan ve Sylvester Stallone'un paylaştığı spor-dram yapımı Creed: Efsanenin Doğuşu ise 5. haftasında 4,6 milyon dolar ile son sırada yer aldı.

    ABD gişe verileri için tıklayın!

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top