Hesabım
    ABD Box Office'te Star Wars Rüzgarları Dinmiyor!

    Yılın ilk haftasonunun box office verileri açıklandı!

    2016 yılının ilk haftasonunda çıkan ABD box office verileri yılın ilk liste başının  Star Wars: Güç Uyanıyor olduğunu gösterdi. Bilim kurgu ve fantazyayı harmanlayan ünlü serinin son halkası bu hafta da kendisini takip eden filme büyük bir fark atarak ilk sıraya yerleşti.

    Listenin bu haftaki galibi de çok uzak bir galaksinin fantastik maceralarını anlatan fenomen serinin 7. devam halkası Star Wars: Güç Uyanıyor oldu. Yönetmen koltuğunda bilim kurgu yapımlarının başarılı ismi JJ Abrams'ın oturduğu film vizyondaki 3. haftasında 88,3 milyon dolar gişe yaptı. 200 milyon dolar bütçesini daha ilk haftasında geçmeyi başaran film bu hafta itibariyle bütçesini dörde katlamak üzere. Listenin 2. sırasını ise vizyondaki 2. haftasını kutlayan komedi yapımı Babalar Savaşıyor aldı. Başrollerini Will Ferrell ve Mark Wahlberg'ün üstlendiği aile komedisi 29 milyon dolar ile geçtiğimiz haftaki yerini korumayı başardı. Listenin 3. filmi ise usta yönetmen Quentin Tarantino'nun senelerdir sürüp giden ve nihayet beyazperdede seyircileriyle buluşan filmi The Hateful Eight oldu. Western türü yapım vizyondaki 2. haftasında 16,2 milyon dolar gişe elde etti. 

    Listenin 4. filmi ise Amerikan yapımı komedi Sisters oldu. Vizyondaki 3. haftasını kutlayan 30 milyon dolar bütçeli komedi yapımı bu hafta da 12,5 milyon dolar gişe yaparak bütçesini ikiye katlamayı başardı. Eğlenceli animasyon Alvin ve Sincaplar: Yol Macerası ise listenin 5. sırasında yer aldı. Alvin ve Sincaplar serisinin en kötü açılışını yapan 4. devam halkası geçtiğimiz haftaya göre 231 salonda vizyondan kalkarak 11,8 milyon dolar elde etti. Eğlenceli yapımın ardından gelen film ise Jennifer Lawrence başrollü dram komedi yapımı Joy oldu. Miracle Mop'un mucidi Joy Mangano'nun hikayesini anlatan biyografik yapım vizyondaki 2. haftasında 10,4 milyon dolar elde etti. Böylelikle film, 38,7 milyon dolarlık toplam gişesiyle, 60 milyon dolarlık bütçesini çıkartmaya çok yaklaştı. Christian BaleSteve CarellRyan Gosling ve Brad Pitt başrollü ekonomi komedisi Büyük Açık ise bu hafta 9 milyon dolarlık gişe yaptı. Hollywood'un dört atlısını bir araya getiren film vizyondaki 4. haftası itibariyle 28 milyon dolarlık bütçesini aşmayı başardı.

    Vizyondaki 2. haftasını kutlayan spor draması Concussion ise 8 milyon dolar ile 8. sırayı kaptı. Listenin 6. sırasında yer alan Will Smith başrollü filmin 35 milyon dolarlık bütçesini çıkarabilmesi bekleniyor. Listenin 9. sırasında 24 yıl arayla gelen Kırılma Noktası uyarlaması Point Break 6,8 milyon dolar ile yer bulurken, box office listelerindeki galibiyetini uzun süre sürdürmüş olan Açlık Oyunları: Alaycı Kuş Bölüm 2 ise bu hafta 4,6 milyon dolar ile listenin sonuncusu oldu. 

    ABD gişe verileri için tıklayın!

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top