Hesabım
    Kalandar Soğuğu Ödüle Doymuyor!

    Tokyo ve Antalya’dan ödülle dönen film ödülden ödüle koşuyor!

    Doğa, insan ve hayvan ilişkisinin naif bir portresi olan ve Karadeniz’in masalsı yeşilliklerinde geçen Kalandar Soğuğu filmi ödüle doymuyor!

    Mustafa Kara’nın ikinci uzun metraj filmi Kalandar Soğuğu Avrupa’nın saygın festivallerinden biri olan Festival Premiere Plans’den ödülle döndü. Dünya prömiyerini kasım ayında Tokyo’da gerçekleştiren film, Festival Premiers Plans D’angers’de Jüri özel ödülüne layık görüldü. Jüri başkanı ödülü filmin yönetmeni Mustafa Kara’ya  takdim ederken "Pek çok sahnesiyle yıllarca aklımızdan çıkmayacak, bu masalsı film jüri üyelerini derinden etkiledi" şeklinde konuştu.

    Kalandar Soğuğu, geçtiğimiz ay 52. si düzenlenen Uluslararası Antalya Film Festivali’nde Ulusal ve Uluslararası Yarışma olmak üzere iki ayrı bölümde yarışmş ve Uluslararası yarışmada ‘En İyi Erkek Oyuncu’ ödülü, ulusal yarışmada ise Jüri Özel Ödülü, En İyi Müzik ve En İyi Kadın Oyuncu ödülleri olmak üzere toplam dört ödülle geri dönmüştü. Filmin ödül yolculuğu 28.Tokyo Uluslararası Film Festivali'nin Ana Yarışma Bölümü'nde de devam etmiş, Tokyo Film Festivali'nin en prestijli ödüllerinden biri olan En Iyi Yönetmen Ödülü ve En İyi Film Ödülü'nü almıştı.

    Karadeniz’in bir dağ köyünde, ailesiyle birlikte yaşayan Mehmet, bir yandan beslediği birkaç hayvanla, günlük ihtiyaçlarını temin ederken, diğer yandan büyük bir tutkuyla; dağlarda maden rezervi aramaktadır. Zamanla umutsuz bir çabaya dönüşen maden arama fikri Mehmet’in duyduğu bir haberle yerini yeni bir maceraya bırakır; Mehmet Artvin’de gerçekleştirilecek olan boğa güreşlerine katılacaktır...

    Film önümüzdeki günlerde sinema dünyasının önemli festivallerinde yer almaya devam edecek. Filmin Eylül 2016 tarihinde vizyona girmesi bekleniyor.

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top