Hesabım
    66. Berlin Film Festivali Başlıyor!

    Venedik ve Cannes ile birlikte Avrupa'nın en önemli 3 festivalinden biri olan "Berlinale" bugün itibariyle kapılarını açıyor!

    1951 yılından itibaren her yıl Berlin'in sanat kalbi olan Berlin Film Festivali 66. yılını kutluyor. 10 günlük festival bugün itibariyle başlıyor.  Festival usta yönetmen kardeşler Ethan ve Joel Coen'in heyecanla beklenen filmi Yüce Sezar ile açılışını yaparken, festival kapsamında A Quiet PassionShepherds and ButchersWar on EveryoneThings to ComeThe Commune ve Alone in Berlin, Zero Days ve Mort à Sarajevo gibi büyük umutlar vadeden yapımlar seyircileriyle buluşacak. 

    Ayrıca festival kapsamında Barış Kaya ile Soner Caner imzalı Rauf, "Generation Kplus" kategorisinde seçilen ilk Türk belgesel Genç PehlivanlarÜmit Köreken ve Nursen Çetin Köreken’in ilk uzun metrajlı sinema filmi Mavi Bisiklet, Aslı Özge'nin yeni filmi Ansızın ve Ahu Öztürk’ün ilk uzun metrajlı filmi Toz Bezi de yabancı seyircilerle buluşacak.

    Bu yıl Berlinale Forum temel konusunu Avrupa'daki mülteci krizi üzerine yoğunlaştıan festivalde jüri başkanlığını başarılı oyuncu Meryl Streep üstleniyor. Festival yetkilisi Dieter Kosslick, bu yıl dünyaya iyi sinemayı sunmaktan ödün vermeden insanların neden mülteci olduğunu gösterme amacı güttüklerini söyledi. Festivalde yarışacak Fuocoammare filmi de mülteciler üzerine bir belgesel niteliği taşıyor. Üstellik bu yıl festivali kaçırmak istemeyenler için canlı yayında buradan mevcut olacak!

    72 ülkeden toplamda 441 filmin gösterileceği festivalin yarışma bölümünde yarışacak filmler Bosna Hersek, Kanada, Danimarka, Fransa, Almanya, İran, İtalya, Hollanda, Filipinler, Polonya, Portekiz, Singapur, İsveç, İngiltere ve Amerika ülkelerinden seçildi. Festivalin Panorama bölümünde ise Rol Models seçkisi yer alacak. Bu yılın Altın Ayı ödüllerinin dağıtımının 30. yılı olması sebebiyle bir kutlama töreni de gerçekleşecek. 

    Festivalin Velvet.ch tarafından hazırlanan bu yılki özel tasarım posterleri de tam not aldı...

    Berlin Film Festivali seçkisinde yer alan ve öne çıkan filmleri, günlük akışı festivalin Facebook adresi üzerinden takip edebilirsiniz! 

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top