Hesabım
    Saul'un Oğlu Seyircilerle Buluşuyor!

    László Nemes imzalı dram yapımı sinemalarda!

    İkinci uzun metrajlı filmine imza atan yönetmen László Nemes'in Rus yönetmen Elem Klimov'un savaş filmi Gel ve Gör filminden esinlenerek hazırladığı Saul'un Oğlu filmi seyircilerle buluşuyor. Dünya prömiyerini yaptığı 2015 Cannes Film Festivali dahill olmak üzere katıldığı pek çok festivalden kucağında ödüllerle dönen Saul'un Oğlu filmi için Auschwitz kampının aynısı Budapeşte'de hazırlandı. Sonderkommandos'ta hayatta kalan son insan olan Dario Gabbai'nin izlediği ve çok beğendiği film, 1944 yılında Auschwitz'deki "vahşet kampı"nda yaşananları Macar esir Saul Auslander'in gözünden anlatıyor.

    Çekimler sırasında yönetmen László Nemes, görüntü yönetmeni Mátyás Erdély ve yapım tasarımcısı László Rajk'ın bağlı kalacaklarına söz verdikleri katı kurallar olmuş. Film güzel görünemez, film ilgi çekici görünemez, bir korku filmi olamaz, Saul'u anlatmak onun bakış açısının ötesine çıkmamak demektir ve kamera Saul'un en yakın arkadaşı olarak her an onunla olmalıdır. Bu kurallar bile bize filmin ne kadar büyük özenle hazırlandığıını kanıtlıyor. 28 günde çekilen filmin müzikleri özellikle geri planda, çekimleri ise hiçbiri 4 dakikayı geçmeyen 85 sahneden oluşuyor. 

    Başrolünde Géza Röhrig'in yer aldığı kadroda kendisine Levente MolnárUrs RechnTodd CharmontJerzy Walczak ve Sándor Zsótér isimleri eşlik ediyor. 

    Filmin seansları için tıklayın!

    Filmin eleştirisi için tıklayın!

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top