Hesabım
    "Cibar Kemal" Hakim Karşısına Çıkmayacak!

    İftarlık Gazoz davası reddedildi.

    Vizyona girdiği günden itibaren seyircilerini sinema salonlarına akın ettiren İftarlık Gazoz cephesinden müjdeli haber geldi. Filme açılan dava reddedildi.

    Geçtiğimiz günlerde Kadir Has Üniversite’nde öğrencilerle ardından da İstiklal Caddesi’nde Ekşi Sözlük yazarlarıyla bir araya gelen film ekibi ve yönetmen Yüksel Aksu filme açılan davanın düştüğünü açıkladı. Aksu davanın içyüzünü anlatarak; "Bizim kasabamızda Cibarlar diye bir sülale vardı. Hayal meyal hatırlıyorum, başka bir işle uğraşırdı adı geçen Kemal… Bizim hikayemizin ilk taslağında ise karakterin adı Erbil’di ve bizzat benim gazoz ustamdı. Dramatik olarak, 74’lerde geçen bir hikayede Erbil ismi sırıtacağı için, çok istememe rağmen o döneme ait bir isim bulmak istedik ve Kemal yaptık. Hem de Cem’in (Yılmaz) oğlunun adına da atıf olsun diye. Ama sonrasında kıymet verdiğimiz ahbabımız babamı yanlış göstermiş diyerek bizi mahkemeye verdi.. Birincisi çizilen karakter babası değil, ikincisi de karakter söylediği gibi negatif değil, son derece erdemli değerleri olan pozitif bir karakter. Ha, deyin ki birebir resmettik ve yanlış yaptık, e iyi de o zaman da ileri sürülen sav baştan çöküyor zira arkadaş cümleye babam diyor, benim karakterimin oğlu yok. Zaten o yüzden yanına çırak alıyor. Kaldı ki biz bir belgesel de çekmedik ve tüm bu verilere dayanarak da işin aslı söylendiği gibi olmadığı için hakim reddetti tedbir kararını" dedi.

    Filmi bir gazete kupüründen yola çıkarak yazmaya karar verdiğini, bir dostunun kendisine Anadolu’da 20 yerli gazoz üreticisinin ayakta kalma çabasını anlatan bu haberi okuduğunda Ramazan ayı olduğunu ve memleketine gittiğini anlatan Yüksel Aksu; “Gazoz, Ramazan… Bizim gibi 70’lerde büyümüş çocukların arzusudur gazoz içmek. Bir de Dondurmam Gaymak’da daha çok ustayı anlatmıştım ve eksik kalmıştı. Burada bir de çocuğu anlatsam diye düşündüm. Çocuğun gözünden de kasabayı… Dondurma satarak saatler süren bir deneyimim olmuştu. Ve o gün oruç tutuyordum, aklıma geldi. Tuhaf ve komik bir şekilde üniversite yıllarımda açlık grevlerine katılmıştım. Hayatımı mizahla hafifletiyordum. Fakat çok da trajik olaylarla karşılaşmıştım. Filmin sonunu da hayatımın o dönemlerine bağlayarak aktardım” dedi.

    İftarlık Gazoz; başrollerde son olarak Ali Baba ve 7 Cüceler'le hem kamera önünde hem kamera arkasında yerini sağlamlaştıran Cem Yılmaz ve yeni çocuk yeteneklerden Berat Efe Parlar, kadroda usta oyuncu Macit Koper başta olmak üzere Yılmaz BayraktarÜmmü PutgülOkan AvcıGün Koper gibi güçlü oyuncularla sinemalarda fırtına gibi esmeye devam ediyor!

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top