Hesabım
    SineBU Eylül'de de Dopdolu!

    SineBU’da bu ay yepyeni vizyon filmleri perdede olacak...

    Kalandar Soğuğu, Saraybosna'da Ölüm ve Küçük Adamlar SineBU izleyicisi karşısına ilk kez çıkarken; Rüzgarda Salınan Nilüfer ön gösterimi ile, Veronique'in İkili Yaşamı ve Neon Şeytan ise son gösterimleriyle SineBU’da olacak.

    Yönetmenliğini Mustafa Kara’nın üstlendiği film Kalandar Soğuğu, Eylül ayının en dikkat çekici filmi olarak karşımıza çıkıyor.

    Ayın diğer önemli yapımı bu yıl Berlin Film Festivali’nde Gümüş Ayı ve eleştirmenler ödülünü kazanan Saraybosna’da Ölüm. Bosna-Hersek’I felç eden yüzyıllık tarihin özetini ortaya koyan film, Danis Tanovic imzası taşıyor. Film ayrıca Bosna-Hersek’in En İyi Yabancı Film Oscar aday adayı.

    Çağımızın en özgün yönetmenlerinden sayılan Ira Sachs, yeni filmi Küçük Adamlar ile Eylül’de SineBU perdesinde. Çehresi değişen New York şehriniaile çatışması arasında kalan bir dostluk üzerinden anlatan film ilk gösterimini Sundance Film Festivali’nde yapmasının ardından Berlin Film Festivali’nde yarışmıştı.

    SineBU’da ayrıca Seren Yüce’nin bu sene İstanbul Film Festivali’nde yarışan filmi Rüzgârda Salınan Nilüfer ise ön gösterimle sinemaseverler ile buluşacak.

    Geçtiğimiz ay büyük ilgiyle karşılanan usta yönetmen Kieslowski’nin klasik filmlerinden The Double Life of Veronique ve film eleştirmenlerini ikiye bölen Neon Demon filmi ise kaçıranlar ve tekrar izlemek isteyenler için Eylül’ün ilk haftasında vizyonda olacak.

    Detaylı Program için: http://www.sinebu.boun.edu.tr/

    Bilet ücretleri: Tam 12TL, Personel 8TL, Öğrenci 3TL, Sinema Kulübü bü(s)k Üyesi 2TL

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top