Hesabım
    Tarık Akan, Hayata Veda Etti...

    Yeşilçam'ın efsane jönü dün gece saatlerinde yaşamını yitirdi...

    Bir süredir akciğer kanseri ile savaşan Tarık Akan, dün gece 00.51'de Amerikan Hastanesi'nde yaşama veda etti. Tüm Türkiye’yi yasa boğan haberi, Akan’ın kurucuları ve yöneticileri arasında olduğu Nazım Hikmet Kültür ve Sanat Vakfı sosyal medya hesaplarından duyurdu. Vakfın yönetim kurulundan, CHP Genel Başkan Yardımcısı Zeynep Altıok Akatlı da ölüm haberini teyit etti ve Akatlı da, Tarık Akan'ın ölüm haberini twitter hesabından duyurdu. 

    Kaynak: Odatv

    3 Aralık 1949 doğumlu Yeşilçam yıldızı hayata veda ettiğinde 67 yaşındaydı. Sinema kariyerine 1971 yılında ilk sinema filmi Emine ile başlayan Akan bundan önce 1970 yılında Ses dergisinin oyunculuk yarışmasına katılarak birinci olmuştu. 1972 yılında oynadığı film Suçlu ile 1973 yılında Altın Portakal Film Festivali'nde En İyi Erkek Oyuncu ödülüne layık görülen oyuncu 1974 yılında Ertem Eğilmez'in imzalı, Rıfat Ilgaz'ın aynı adlı eserinden uyarlanan Hababam Sınıfı filminde canlandırdığı Ferit karakteri ile büyük çıkışını yaptı. Seri haline gelen filmler kısa sürede Türk sinemasında hatırı sayılır bir yer edindi.

    Halit Akçatepe ile başrolü üstlendiği Canım KardeşimGülşen Bubikoğlu ile başrolünü paylaştığı Ah Nerede, başrollerini Melike Demirağ ve Tuncel Kurtiz ile paylaştığı Sürü, Cüneyt Arkın ile beraber başrol oynadığı Maden1982 yılında Şerif Gören ve Yılmaz Güney'in yönettiği Yol boy gösterdiği unutulmaz filmler arasında yer alıyor.

    1982 yılında Cannes Film Festivali'nde Altın Palmiye ödülünü alan tek film olan Yol ile Akan, En İyi Erkek Oyuncu kategorisinde aday olmuştu. Aynı zamanda  Altın Portakal Film Festivali'nde yedi ödül alan tek erkek oyuncu da Akan'dır. Ünlü oyuncu aynı zamanda 2002 yılında Anne kafamda bit var isimli bir kitap çıkardı. 

    1986-1989 arası Yasemin Erkut'la evli kalan oyuncunun Barış Zeki Eregül, Yaşar Özgür Eregül ve Özlem Eregül olmak üzere 3 çocuğu var. Akan, 1990 yılından beri Acun Günay ile birlikteydi.

    Beyazperde.com olarak, başta Tarık Akan'ın ailesine, Türk sinemasına ve sanat camiasına baş sağlığı ve sabırlar dileriz; ışıklar içinde uyu Damat Ferit...

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top