Hesabım
    ABD Box Office'te Zirve Değişti!

    ABD box office zirvesini Trendeki Kız kaptı!

    ABD box office'te bu hafta zirve değişikliği mevcut. Geçtiğimiz hafta zirveye oturan fantastik yapım Bayan Peregrine'in Tuhaf Çocukları yerini çabuk kaptırdı. Listenin zirvesinde ise vizyondaki ilk haftasını kutlayan Trendeki Kız yer aldı.

    Listenin zirvesinde bu hafta gerilim türü Trendeki Kız yer aldı. Emily Blunt başrollü gerilim ilk haftasında başarılı bir açılışla 24,6 milyon dolar hasılat elde etti. Bütçesi 45 milyon dolar olan film ilk haftasında bütçesinin yarısını çıkartmış oldu. Listenin 2. sırasında geçtiğimiz haftanın galibi Bayan Peregrine'in Tuhaf Çocukları yer aldı. Eva Green başrollü Tim Burton fantazyası 2. haftasında 183 yeni sinemada vizyona girmesine rağmen %48'lik düşüşle 15 milyon dolar gişe elde etti. Film 110 milyon dolarlık bütçesinin henüz yarısını çıkarabildi. Listenin ilk 3'ünü kapatan yapım ise petrol faciasını konu edinen Deepwater Horizon: Büyük Felaket oldu. Gerçek bir olaydan uyarlanan dram gerilim filmi 11,7 miyon dolar kazandı. Filmin bütçesi 110 milyon dolar iken 2. haftasında elde ettiği gişe henüz 38 milyon dolar civarında.

    Listenin 4. sırasında ise geçtiğimiz haftaya göre 1 sıra gerileyen Muhteşem Yedili yer aldı. Bol yıldızlı yeniden uyarlama 3. haftasında da iyi bir seyir izleyerek 9,1 milyon dolar ile 90 milyon dolarlık bütçesini çıkartmaya çok yaklaştı. Listeyi yarılayan film ise filmeğlenceli animasyon yapımı Leylekler oldu. Leyleklerin meslek değiştirmesiyle başlayan bebek macerası 3. haftasında 8,4 milyon dolar kazandı. Listenin 6. ve 7. sıralarında ise vizyonun taze yapımları yer aldı. Listenin 6. sırasını 7,1 milyon dolar ile tarihi dram yapımı Bir Ulusun Doğuşu alırken, 7. sırada ise 6,9 milyon dolar ile Ortaokul Hayatımın En Kötü Yılları yer aldı. 8.5 milyon dolar bütçeli film önümüzdeki haftalarda bütçesini çıkartmayı garantilemiş oldu.

    Listenin son 3'ünü açan film ise gerçek bir olaydan uyarlanan Sully oldu. Tom Hanks başrollü dram yapımı 5. haftasında 5,2 milyon dolar kazandı. 60 milyon dolar bütçeli film bu hafta itibariyle bütçesini ikiye katlamayı başarmış oldu. Listenin 9. filmi ise geçtiğimiz haftaya göre 3 sıra gerileyen bir yapım oldu. Masterminds filmi bu hafta kapanışını 4,1 milyon dolar ile yaptı.  Listenin son sırasında ise geçtiğimiz hafta 22. sıradan 7. sıraya yükselen dram yapımı Queen of Katwe yer aldı. Biyografik dram yapımı 3. haftasında 1,6 milyon dolar kazandı. 

    ABD gişe verileri için tıklayın!

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top