Hesabım
    Amerika Box Office'te Zirve Rogue One'ın!

    Star Wars hikayesi liderliği kaptı!

    ABD box office'te zirve hala cesur kadınlarda! 4 hafta önce vizyona girdiği gibi zirveyi ele geçiren yeni nesil Disney prensesi Moana'nın yerini bu hafta asi Jyn Erso aldı.

    Listenin zirvesinde bu hafta, bu yılın 3. en iyi açılışını gerçekleştiren Rogue One: Bir Star Wars Hikayesi yer aldı. İsyancı Jyn Erso ve ekibinin imkansıza yakın görevi ilk haftasında 155 milyon dolarlık bir açılış yaparak rakiplerine ciddi bir fark attı. Filmin bütçesi ise 200 milyon dolar... Listenin 2. sırasında ise geçtiğimiz haftanın galibi olan Disney'in güçlü prensesi Moana yer aldı. Cesur prensesin yarı-tanrı Maui ile çıktığı macerayı işleyen film bu hafta zirveyi kaybederek 11,6 milyon dolar kazandı. Listenin 3. sırasında ise vizyondaki 2. haftasını kutlayan Çılgın Ofis Partisi yer aldı. Bol yıldızlı yılbaşı komedisi 2. hafta kapanışında bir sıra gerileyerek 8,4 milyon dolar kazandı.

    Listenin ilk 3'ünü takip eden film ise vizyonun tazelerinden biri oldu. Will Smith başrollü Gizli Güzellik haftasonunda 7 milyon dolar kazandı. Listenin 5. sırasında büyülü dünya Harry Potter'ın spin-off projesi Fantastik Canavarlar Nelerdir, Nerede Bulunurlar yer buldu. Eddie Redmayne başrollü fantastik yapım 5. haftasında 5 milyon dolar kazandı. Listenin 6. sırasında ise festivallerden ödüllerle dönen Manchester By the Sea yer buldu. Casey Affleck'in performansıyla beğeni topladığı yapım 5. haftasında yükselişe geçerek geçtiğimiz haftaya göre 1 sıra yükseldi ve 4,1 milyon dolar kazandı. Listenin 7. filmi ise Oscar yarışının en iddialı yapımlarından Aşıklar Şehri oldu. Festivallerin gözbebeği olan müzikli aşk hikayesi geçtiğimiz haftaya göre 8 sıra yükselerek 4 milyon dolar kazandı.

    Listenin 8. sırasında ise bilim kurgu türündeki Arrival yer aldı. 5. haftasında 4 sıra gerileyen Amy Adams başrollü yapım haftasonunda 2,7 milyon dolar kazandı. Böylece bilim kurgu yapımı toplamda 86,4 milyon dolar hasılat elde ederek, 47 milyon dolarlık bütçesini ikiye katlamaya çok yaklaştı. Listede 9. sırada Benedict Cumberbatch başrollü Doktor Strange yer aldı. Scott Derrickson'ın eleştirmenlerden yüksek notlar alan fantastik 6. haftasında 2 milyon dolar gişe yaptı. Listenin son sırasında ise geçtiğimiz haftaya göre 2 sıra gerileyen Gece Hayvanları yer buldu. Film, haftasonunda 1,3 milyon dolar kazandı.

    ABD gişe verileri için tıklayın!

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top