Hesabım
    Lise Öğrencisi "Cennete Mektup" ile Senaryo Ödülü Aldı!

    SETEM ile Koruncuk Vakfı kısa film ve senaryo yarışması sonuçlandı.

    SETEM ile Koruncuk Vakfı işbirliği ve Kültür Bakanlığı desteğiyle düzenlenen kısa film ve senaryo yarışması sonuçlandı. Senaryo yarışmasının kazananı, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Lisesi 9. sınıf öğrencisi Deniz Bostan oldu.

    Koruncuklar İçin B.A.K Liselerarası Senaryo ve Kısa Film Yarışması” bu yıl 2. defa düzenlendi. Tüm lise öğrencilerine açık olan yarışmaya 30 dakikayı aşmayan kurmaca filmler katılabiliyor. Aday olacak kısa filmlerde tema sınırlaması yok. Senaryoların bu yılki teması ise “mülteci çocuklar”dı.

    Deniz Bostan, internette Suriyeli bir çocuğun vasiyet mektubuyla ilgili bir haberi görüp senaryolaştırdı. Bu haberden çok etkilendiğini dile getiren Bostan, senaryosuyla 2. Koruncuklar İçin BAK Liselerarası Senaryo Yarışmasına katıldı. Vakıf başkanı Mehmet Güleryüz, Bostan’ın senaryosunun çok dokunaklı olduğunu, bu yüzden jürinin kayıtsız kalamadığını ifade etti. Yarışmaya katılan tüm senaryoları beğendiklerini fakat Deniz Bostan’ın değindiği önemli nokta ile öne geçtiğini dile getirdi. 

    Suriye'de bombaların içinde tüm sevdiklerini, ailesini kaybeden küçücük bir bedenin "insanlığı sorgulayan" bu mektubu senaryolaştıran ve geçtiğimiz akşam Şişli Kültür Merkezi’nde düzenlenen törenle ödülünü alan Deniz, dünyanın artık bu sorunu görmezden gelemeyeceğini belirtti.

    Türkiye Korunmaya Muhtaç  Çocuklar Vakfı’na geçtiğimiz yıl sinema eğitimleriyle destek vermeye başlayan SETEM; bir yıl boyunca 60 Koruncuğa oyunculuk, senaryo yazarlığı, kameramanlık, ışık asistanlığı ve makyözlük dallarında eğitim vermişti ve Koruncuklar yıl sonunda eğitim sertifikalarını almıştı.

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top