Hesabım
    Dünya Yeniden Kurtulurken...

    Ekip basın toplantısında gelecekten söz etti

    Çetin İnanç'ın yönettiği ve tüm dünyada kült mertebesine ulaşmış tek Türk filmi sayılan Dünyayı Kurtaran Adam'ın devamının çekileceğini Dünyayı Kurtaran Adamın Oğlu adlı filmin basın toplantısı Taksim Point Otel'de gerçekleştirildi.

    Oyuncuların neredeyse tamamının katıldığı toplantıda ilk söz alan oyuncu ise Dünyayı Kurtaran Adam Cüneyt Arkın'dı. Arkın; yıllardır yabancı ülkelerden gelen yapımcıların filmin devamını çekebilmek için görüşme talep ettiğini fakat yazılan senaryolarda doğulu espri anlayışı ve Türk'lere özgülük yer almadığı için kabul etmediğini, Murat Boyacıoğlu'nun senaryosunu ise en son halini aldıktan sonra (6. yazımından sonra) onayladığını ve projeye "nevet" dediğini açıkladı.

    Arkın'ın ardından sözü alan Mehmet Ali Erbil ise, sinemaya efsanevi oyuncu Ayhan Işık'ın oğlu rolüyle adım attığını ve şimdi de bir başka efsanevi oyuncunun, Cüneyt Arkın'ın oğlu rolünde oynayacağı için çok mutlu olduğunu belirtti.

    Yönetmen Kartal Tibet, Türk Sineması'nda yıllarca rakip olarak gösterildiği Cüneyt Arkın'la yeni bir projeye başlamaktan onur duyduğunu, ayrıca kendisi gibi Ankara Devlet Konservatuarı Tiyatro Bölümü'nden mezun olan Mehmet Ali Erbil ile Hababam Sınıfı Merhaba'dan sonra tekrar biraraya gelmekten mutluluk duyduğunu söyledi.

    Tibet ayrıca, çıkışa geçen Türk Sineması'na bir eser daha kazandırmanın kendisini herşeyden daha çok mutlu edeceğini, gişenin ilk hedefi olmadığını sözlerine ilave etti. Türk Sineması'nın bir zamanlar Antalya Film Festivali'nde yarışacak on filmi bile bulamadığı dönemlerden bugüne gelmesinde Mehmet Ali Erbil'in büyük payı olduğuna değinen Tibet; Deniz Seki, Hıncal Uluç, Pascal Nouma gibi oyuncuları sansasyonlarına göre değil role uygunluklarına göre seçtiğini ama yine de son sözün sinemaseverlere ait olduğunu söyleyerek sözlerine son verdi.

    Üzerinde 18 kişilik animasyon ekibinin çalıştığı ve yaklaşık 2 milyon dolarlık bilgisayar teknolojisi kullanılacak olan "Dünyayı Kurtaran Adamın Oğlu" 2055 senesinde uzayda geçiyor. Film; bir türlü hükümetin kurulamadığı bir düzende, uzayı parselleyip bir nevî otopark mafyalığı yapan Türklerin yer aldığı, çeteler, krallar ve kraliçelerle bezeli kısacası "fazlasıyla bize özgü" olarak nitelenen fantastik bir yapım olacak.

    16 Nisan'da çekimlerine başlanacak olan filmin sloganı A Milli Uzay Filmi, gösterim tarihi ise 20 Ekim 2006. Beyazperde.com'u tıklamaya devam edin, sabırsızlıkla beklediğimiz yapımla ilgili gelişmelerden ilk sizin haberiniz olsun!

    Ertan Tunç

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top