Hesabım
    "Beyaz Balina" Sinemalarda!

    Pastoral drama bilet almak için tıklayın!

    Anadolu'da geçen bir dostluk öyküsünü beyazperdeye aktaran Beyaz Balina bugün itibariyle sinemalarda! Filmin beğeni toplayan soundtrack pparçaları burada!

    Pastoral dram türündeki yeni yerli yapım ayrı dünyalara sahip iki ayrı çocuğun hikayesini anlatıyor. 

    Şehirde doğup büyümüş olan Ali, mecburi sebeplerle dedesinin yanına, bir Anadolu’na köyüne taşınmak, yerleşmek zorunda kalır. Köyün ve köy hayatının tamamen yabancısıyken, köyün yaramaz çocuğu Vahap’ın dikkatini çeker; haşarılıklarını ekibine de bulaştıran Vahap sürekli Ali’yle ve onun saflığı ile dalga geçer. Fakat Vahap bir gün öyle zor bir duruma düşer ki kendisine ilk yardım elini uzatan yine Ali olur. İki çocuk arasındaki çekişme önce arkadaşlığa sonra da sıkı bir dostluğa dönüşecektir. Ali’nin köye gelmeden önce yarım bıraktığı Moby Dick romanı ise iki çocuk için her açıdan bambaşka bir maceranın kapısını aralayacaktır…

    Beyaz Balina Doğu Türkistanlı sinemacı A. Uygur Öztürk'ün Türkiye'de çektiği ilk uzun metrajlı sinema filmi olma özelliğini taşıyor. Başrole iki çocuk oyuncu olan Efe Karaman ve Kaan Ürkmez'i taşıyan filmin oyuncu kadrosunda ayrıca Erden AlkanUmut KaradağGüneş SayınBurak Çimen ve İbrahim Öner isimleri göze çarpıyor.

    Filmin eleştirisi için tıklayın!

    Filmin Anadolu çapındaki tüm seansları için tıklayın!

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top