Hesabım
    Ödüllü “Sarı Sıcak” Moskova’da!

    “Sarı Sıcak”tan Moskova'da uluslararası prömiyer!

    Nisan ayında ilk gösterimini yaptığı 36. İstanbul Film Festivali’nden En İyi Film dahil dört ödülle birden dönen “Sarı Sıcak”, uluslararası prömiyerini Moskova Uluslararası Film Festivali’nde yapacak.

    Dünyanın en prestijli festivallerinden biri olan Moskova Uluslararası Film Festivali bu yıl 39. kez 22-29 Haziran tarihleri arasında gerçekleşecek. Fikret Reyhan’ın yazıp yönettiği “Sarı Sıcak” festivalin ana yarışmasında jüri önüne çıkacak. 12 film arasında yer alan film; Finlandiyalı yönetmen ve yapımcı Jörn Donner, İspanyalı yönetmen Albert Serra, İranlı yönetmen Reza Mirkarimi ve İtalyan oyuncu Ornella Muti’den oluşan ana jüri tarafından değerlendirilecek.

    Film kendilerine ait tarlalarında geleneksel yöntemlerde direnip hayata tutunmaya çalışan göçmen bir ailenin farklı bir geleceğin hayalini kuran ve kaderini kendi ellerine almaya çalışan oğulları İbrahim’in sarsıcı hikâyesini konu alıyor. Filmin başrollerini ise ilk sinema filmi “Silsile” ile Adana’da Umut Veren Genç Erkek Oyuncu seçilen, “Sarı Sıcak” ile de İstanbul’dan En İyi Erkek Oyuncu Ödülü’nü kazanan Aytaç Uşun ve televizyon dizilerinin yanı sıra “Tepenin Ardı”, “Ertuğrul 1890”, “Abluka” filmlerinin usta oyuncusu Mehmet Özgür paylaşıyor.

    Festival yolculuğuna devam eden film, sonbaharda Türkiye’de gösterime girecek.

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top