Hesabım
    Daniel Day-Lewis Oyunculuğu Bıraktı!

    60 yaşındaki usta aktör Daniel Day-Lewis'ten şaşırtıcı bir haber...

    GandhiManzaralı OdaVarolmanın Dayanılmaz HafifliğiSol AyağımSon MohikanMasumiyet ÇağıBabam İçinNew York ÇeteleriJack ve Rose'un ŞarkısıKan DökülecekNine ve Lincoln gibi filmlerle hayatımıza giren, üç Oscar ödülüne sahip, güçlü karakter yaratma becerisi ve eşsiz bir yeteneği olan Daniel Day-Lewis oyunculuğu bıraktığını açıkladı!

    Lewis'in basın sözcüsü Leslee Dart'ın yaptığı açıklamada usta oyuncunun aldığı bu karar hakkında herhangi bir neden gösterilmezken, Dart; “Daniel Day-Lewis artık bir aktör olarak çalışmalarına son vermiştir. O, yıllardır çalıştığı iş arkadaşlarına ve sinema izleyicilerine sonsuz teşekkürlerini sunuyor. Özel bir sebep karşısında alınan bu karar ile ilgili olarak ne kendisi ne de herhangi bir temsilcisi bir açıklama yapmayacaktır.” şeklinde konuştu.

    Daniel-Day Lewis son olarak ABD'nin 16. Başkanı Abraham Lincoln rolünde, Steven Spielberg imzalı Lincoln projesinde yer almıştı. Senaryosunu Pulitzer Ödüllü tarihçi Doris Kearns Goodwin'in çok satan kitabından ödüllü senarist Tony Kushner'in uyarladığı film, Amerikan tarihinin en çalkantılı döneminde yaşanan politik oyunları ve Sivil Savaş'ın sonlarına doğru meydana gelen olayları Lincoln'ün gözünden anlattı.

    Milan Kundera'nın aynı adlı romanından uyarlanan 1988 yapımı filmde sırf canlandırdığı karakter için Çekçe öğrenen Day-Lewis, 2007 yılında sert bir role büründüğü, Paul Thomas Anderson'ın Kan Dökülecek filmi ile karşımıza çıkmıştı. Film, 2000'li yılların en büyük sinema olaylarından biriydi.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top