Hesabım
    "Dunkirk" ABD Box Office'i Fethetti!

    ABD box office rakamları açıklandı.

    Geçtiğimiz hafta vizyona girişiyle birlikte zirveyi kapan Maymunlar Cehennemi: Savaş zirveye hızlı veda etti. Listenin bu haftaki galibi listenin taze filmlerinden biri olan Dunkirk oldu.

    Listenin bu haftaki galibi başarılı yönetmen Christopher Nolan imzalı savaş dramı Dunkirk oldu. Mucize olarak görülen Dunkirk tahliyesini farklı insanların kesişme hikayeleriyle harmanlayarak anlatan başarılı yapım açılışını 50,5 milyon dolar ile yaptı. 150 milyon dolar bütçeli film böylece gelmiş geçmiş en iyi 206. açılışı gerçekleştirmiş oldu. Listenin 2. sırasında da vizyonun taze yapımlarından biri yer aldı. Kadınları odağına yerleştiren komedi yapımı Girls Trip açılışını 30,3 milyon dolar ile yaptı. Listenin 3. filmi Marvel çizgi roman kahramanları arasında hayranların gönlüne taht kuran Örümcek Adam'ın yeni nesil uyarlaması Örümcek-Adam: Eve Dönüş oldu. İngiliz oyuncu Tom Holland'ın başarıyla beyaz perdeye yansıttığı kahramanın yeni uyarlaması 3. haftasında 22 milyon dolar gişe elde etti. 175 milyon dolar bütçeli film şimdiden 251,7 milyon dolar kazanarak yılın en büyük hitlerinden biri olacağının sinyallerini veriyor. 

    Listenin ilk 3'ü geride kalırken listenin devamını açan yapım ise distopik evrene bir bakış sunan Maymunlar Cehennemi serisinin yeni devam halkası oldu. Zeki maymun Sezar ile insanların lideri Colonel'in yaşayan tüm canlıların kaderi için giriştikleri mücadele 2. haftasında 20,4 milyon dolar kazanmayı başardı. Listeyi yarılayan yapım vizyonun tazeleri arasından çıktı. Lucy ile gönüllere taht kuran Luc Besson imzalı Valerian ve Bin Gezegen İmparatorluğu açılışını 17 milyon dolar ile yaptı. Listenin 6 numarası ise sevilen animasyon serisi Çılgın Hırsız'ın 3. devam halkası oldu. Başarılı animasyon serisinin evli ve 3 kız babası Gru'sunu yeni ortaya çıkan ikiz kardeşiyle bir araya getiren 3. devam halkası 4. hafta kapanışını 12,7 milyon dolar ile yaptı. 80 milyon dolar bütçeli animasyon şimdiden 213,3 milyon dolar kazanmış durumda. Listenin 7. sırasında ise vizyonun aksiyon yapımlarından biri yer aldı. Kadrosunda başarılı isimleri toplayan aksiyon filmi Tam Gaz 4. hafta kapanışını 6 milyon dolar ile gerçekleştirdi. 

    Listenin son 3'ünü açan yapım ise The Big Sick oldu. Film, 5. haftasında 5 milyon dolar elde etti. Listenin 9. filmi Amazon savaşçı Diana Prince'i temel alan fantastik macera oldu. İkonik kadın süper kahraman Wonder Woman'ın kökenine inen film 4,6 milyon dolar ile 8. hafta kapanışını yaptı. Kadın yönetmenlerin elinden çıkma filmler arasında gelmiş geçmiş en iyi açılış rekorunu kıran ve DC Genişletilmiş Evren'in en yüksek ABD domestik gişesini elde eden film, 389 milyon dolar kazanmış durumda. Listenin son filmi ise vizyonun korku yapımları arasından çıktı. Mütevazı korku filmi Wish Upon 2. hafta kapanışını 2,4 milyon dolar ile yaparak bütçesini çıkartmaya çok yaklaşmış oldu.

    ABD gişe verileri için tıklayın!

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top