Hesabım
    Korku Filmleri 1 Milyar Dolar Gişe Sınırını Aştı!

    Amerikalı seyirciler korku filmlerini taçlandırdı.

    Bu yıl hiç kuşkusuz korku filmleri açısından verimli bir yıl oldu. Korku severlerin beklentilerini fazlasıyla karşılayan ve hak ettikleri gişelere ulaşan korku filmlerinin Amerika gişesindeki başarısı da göz doldurdu. Amerikan medya ölçüm ve analiz şirketi "comScore"un verilerine göre Kasım ayına dek vizyona giren korku filmlerinin toplamda elde ettiği gişe rakamı 1.1 milyar dolara ulaştı.

    ABD box office listesinde yer alıp da gişesi 5 milyon doları aşan her korku filminin gişe rakamlarını kaydeden "comScore"un elde ettiği 1.1 milyar dolarlık gişenin son aylarda artmış olmasının en önemli sebebi elbette ki 324 milyar dolarlık gişesi ile Stephen King uyarlaması O oldu. Ancak senenin başlarında vizyona girmiş olan beklenmeyen hit Kapan ve M. Night Shyamalan imzalı Parçalanmış da toplamda 313 milyon dolar gişe elde ederek toplam gişeye büyük etki ettiler. Türün beğenilen örneklerinden Korku Seansı'nın spin-off projesi Annabelle: Kötülüğün Doğuşu da 102 milyon dolarlık gişesi ile bu yıl korku sinemasının taçlanmasını sağlayan filmlerden biri oldu. 

    2016'nın ABD gişesinde en çok kazanan korku filminin 102 milyon dolarlık gişesi ile Korku Seansı 2 olduğunu göz önünde bulundurursak, bu yılın rakamlarının ne kadar büyük bir farklılık gösterdiğini görebiliriz. Çoğu yıl korku türünün bu kadar yüksek gişe elde etmesi mümkün olmuyor.

    comScore yetkilisi Paul Dergarabedian konuya ilişkin olarak; "Bu yıl korku filmleri için inanılmaz bir yıl oldu. Korku filmlerinin iyi gişeler elde ettiğini daha önce de gördük, ancak genellikle düşük bütçeleri sayesinde kolayca kara dönüşen filmlerin toplam gişedeki payı daha azdı" derken, "2017, piyasada beğeni toplayan ve iyi pazarlanan filmler gördü ve bu durumun iniş ve çıkışlar yaşayan sinema salonlarına çok büyük yardımı oldu" diye belirtti.

    Böylece, süper kahraman filmleri hala stüdyolar ve dağıtımcılar için en güvenilir projeler olsa da, korku türü en sonunda aile filmi kategorisinin egemenliğini kırabilmeyi başarmış oldu. Süper kahraman filmlerinden ayrı olarak bu yılın en çok gişe yapan ilk 20 film listesinin içinde yalnızca 5 aile filmi yer alabildi. Geçtiğimiz yıl 9 olan bu sayı, neredeyse yarı yarıya bir düşmüş oldu. En çok gişe elde eden aile filmi, 500 milyon doların üstündeki gişesiyle yeniden uyarlama Güzel ve Çirkin olurken, ikinci sırayı ise 263.5 milyon dolar gişe ile Çılgın Hırsız 3 aldı.

    Korku türünün sinemanın egemen türlerinden biri olmasını beklemek elbette ki biraz hayali olacaktır. Ancak ABD box office listesinde sinemalardan elde edilen toplam 8.72 milyar dolarlık gişenin %12'sini korku sinemasının sağlamış olması, korku sinemasının geleceği açısından daha çok imkan, daha çok stüdyo bulma şansı ve bütçe anlamına gelebilir.

    Gerçek Hayatta Başınıza Gelebilecek Korku Filmleri!
    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top