Hesabım
    Denis Villeneuve İki Filmiyle Gezici Festival'de

    Kaderini Bilseydin, Yine de Yapar mıydın?

    Ankara Sinema Derneği’nin Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın katkılarıyla düzenlediği Gezici Festival1-14 Aralık 2017 tarihleri arasında 23’üncü kez sinemayı kent kent dolaştırıyor. 

    23’üncü Gezici Festival’in bu yılki programında Kanada Büyükelçiliği’nin katkılarıyla Kanadalı usta yönetmen Denis Villeneuve yer alacak. Kitty Aal’ın hazırladığı bu bölümde yakın zamanda ismi pek çok gişe başarısı gösteren yüksek bütçeli filmlerle özdeşleşen Kanadalı yönetmenin “Kaderini Bilseydin, Yine de Yapar mıydın?" başlığıyla iki filmi gösterilecek. En son Blade Runner 2049 filmiyle gündeme gelen Kanadalı yönetmenin erken dönem iki filmi festival seyircisiyle buluşacak.

    İki öğrencinin perspektifinden, Montreal kentinde yaşanan bir katliamı anlattığı Politeknik (Polytechnique, 2009), yönetmenin gerçekleri keskin bir şekilde vermek için siyah-beyaz sinematografinin olanaklarını kullandığı bir dram. Film, pek çok ulusal ve uluslararası festivalden 16 ödül toplamıştı.

    Villeneuve’ün festival kapsamında gösterilecek diğer filmi İçimdeki Yangın (Incendies, 2010). Senaryosu Wajdi Mouawad’ın oyunundan adapte edilen film, Quebec’li Jeanne ve Simon kardeşlerin Ortadoğu’da ailelerinin gizemli geçmişini araştırmalarının hikâyesi. Film, çeşitli ulusal ve uluslararası festivallerden 39 ödül toplamıştı.

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top