Hesabım
    ABD Box Office: Marvel Zirveyi DC'ye Devretti!

    ABD box office rakamları açıklandı.

    ABD'de haftasonu seyirci rakamlarına göre derlenen box office listesinin zirvesinde bu hafta da süper kahraman macerası var. Ancak zirveyi fethedenler bu kez yepyeni kahramanlar! Vizyona girdiği gibi zirveye yerleşen Thor: Ragnarok, 3. haftasında zirveyi yeni süper kahraman güzellemesi Justice League'e kaptırdı. Listede bu hafta 3 yeni film yer buldu.

    Listenin bu haftaki galibi DC Comics'in sevilen süper kahramanlarını bir araya getiren Justice League: Adalet Birliği oldu. Marvel'ın neşeli tonuna zıt olarak daha karanlık bir çizgi izleyen Wonder Woman'lı, Batman'li süper kahraman macerası açılışını 96 milyon dolar ile yaptı. Bütçesi tahmini olarak 300 milyon dolar civarında olan filmin açılışı beklentilerin altında kaldı. Listenin 2. sırasında Hollywood'un güzel yıldızı Julia Roberts, komedinin olduğu kadar duygusal yapımların da sevilen yüzü haline gelen Owen Wilson ve çıkışını Gizli Dünya ile yapan, ardından Kabustan Gelen gibi yapımlarda karşımıza çıkan Jacob Tremblay'in başrollerini üstlendiği aile filmi Mucize yer buldu. August Pullman'ın ilham verici ve sıcak hikayesini anlatan film 27 milyon dolar ile açılış yaptı. Listenin 3. filmi ise İskandinav mitolojisinin ünlü şimşek tanrısı Thor'u bir kez daha beyaz perde ile buluşturan Thor: Ragnarok oldu. Marvel sinematik evreninin Chris Hemsworth tarafından canlandırılan süper kahramanı 3. solo filminin 3. hafta kapanışıyla birlikte 21,7 milyon dolar gişe elde etti. 180 milyon dolar bütçesini ikinci haftasından aşmayı başaran film, kendi Thor serisinin en yüksek açılış rakamını elde ederken, şimdiden 247,3 milyon dolar gişe elde etmeyi başardı.

    Listenin 4. sırasında yılbaşı ruhunu yansıtan devam filmi Babalar Savaşıyor 2 yer buldu. İlk filmde tanıştığımız zıt karakterleri babalara bu kez dedeleri de ekleyen ve hepsini bir yılbaşı macerasında buluşturan film, 2. hafta kapanışını 14,8 milyon dolar ile yaptı. Şu ana dek 50,5 milyon dolar gişe elde eden filmin bütçesi ise 69 milyon dolar... Listenin tam ortasına geldiğimizde ile bir dedektiflik gizemi görüyoruz. Kalabalık yıldız kadrosuyla dikkat çeken Agatha Christie uyarlaması Doğu Ekspresinde Cinayet, 2. hafta kapanışını 13,8 milyon dolar ile yaptı. 55 milyon dolar bütçeli filmin kendi bütçesini aşmasına yalnıca 3 milyon dolar var. Listenin ikinci yarısını açan film bir animasyon oldu. Listedeki tek animasyon olan The Star, açılışını 10 milyon dolar ile yaptı. Bütçesi 20 milyon dolar olan filmin, kendi bütçesini çıkaracağı tahmin ediliyor. Listenin 7. sırasında da vizyonun yılbaşı komedilerinden biri yer buldu. Geçtiğimiz senenin sürpriz hitlerinden Eyvah Annem Dağıttı'nın devam halkası A Bad Moms Christmas, 3. hafta kapanışını 6,8 milyon dolar ile yaptı. Sevdiğimiz asi anneleri bu sefer yılbaşı coşkusuyla sarıp sarmalayan devam halkasının 28 milyon dolarlık bütçesine karşılık 50,9 milyon dolar gişesi var.

    Listenin son 3'ünü açan film ise 2,5 milyon dolarlık gişesi ile Lady Bird oldu. Yönetmen koltuğunda Greta Gerwig’in oturduğu, Saoirse Ronan başrollü film, 3. haftasında %111'lik bir yükselişle 2 sıra öne geldi. Listenin 9. sırasını ise Venedik Film Festivali'nin yıldızı aldı. Cinayete kurban giden kızının soruşturmasını ilerletmek için attığı adımla kanun adamlarını kızdıran bir kadının trajikomik hikayesini anlatan Three Billboards Outside Ebbing, Missouri bu hafta 27. sıradan 9. sıraya yükselerek 1,1 milyon dolar gişe elde etti. Listenin sonundaki film ise Testere serisinin 8. devam halkası Testere: Jigsaw Efsanesi oldu. Kurbanlarına günahlarını türlü türlü işkencelerle ödeten serinin yeni devam halkası 4. hafta kapanışını 1 milyon dolar ile yaptı. 10 milyon dolar bütçeli filmin kendi bütçesini dörde katlamaya çok yaklaştı. 

    ABD gişe verileri için tıklayın!

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top