Hesabım
    2017'de En Çok Gişe Yapan 10 Yerli Komedi!

    2017'de en çok hangi yerli yapımlara güldük?

    Bu yıl da yerli komediler yerli seyircinin tercih sıralamasında üstlerdeydi. Kahkaha dozajı yüksek komedi filmlerimiz bu da seyircilerle buluştu ve salonlarımızı doldurdu. Siz komedi sever seyircilerimiz için bu yıl hangi yerli filmlere ağırlık vermişiz bir sıralamak istedik.

    Listeyi hazırlarken karşımıza çıkan ilginç birkaç detayı da sizlerle paylaşmak isteriz. Listede yer alan ilk 6 yerli komedi filmimiz, aynı zamanda bu yıl en çok izlenen yerli-yabancı karışık filmler listesinde ilk 10'da yer alıyor. Yani bu yıl yerli gişelerde en çok bilet alınan ilk 10 filmden 6'sını yerli komedi türü oluşturuyor. Geriye kalan 4 filmin arasında, 2. sırada yer alan Ayla'yı da çıkarttığımızda, ilk 10'a yalnızca 3 Hollywood yapımı girebilmiş durumda. 

    Listenin geriye kalan 4 filmi de, en çok izlenen yerli-yabancı karışık film listesinin ilk 50'sinde yer alıyor. Bu yıl 512 filmin vizyona girdiğini ve seyircilerin karşısına çıktığını düşünürsek, en çok izlediğimiz 10 yerli komedinin, 512 filmin içinden ilk 50'ye girmiş olması dikkat çekici bir nokta. Uluslararası gişelerde dikkat çeken Dunkirk, Blade Runner 2049: Bıçak Sırtı, Sarışın Bomba, Kingsman: Altın Çember ve Güzel ve Çirkin gibi yapımların bizim box office listemizde ilk 50'ye giremediğinin de altını çizelim.

    Gelelim bizim listemize; bu yıl en çok gişe elde eden yerli komedi tahmin edilebileceği gibi Recep İvedik 5 oldu. Bir önceki filmi ile de 2014'te, 2. devam halkasıyla 2009'da, ilk filmiyle de 2008'de gişe liderliğini üstlenmiş olan serinin, 5. devam halkası en çok bilet alınan yerli komedi olmanın yanı sıra, bu yılın en çok gişe elde eden filmi de oldu. Listenin 2. sırasını kapan yerli komedimiz ise bol yıldızlı Aile Arasında oldu. Gülse Birsel'in senaryosuna imza attığı, Ozan Açıktan'ın yönetmen koltuğuna oturduğu "Aile Arasında", henüz vizyona gireli 3 hafta olmasına rağmen şimdiden yılın en çok izlenen 3. filmi olmayı başardı. Listenin 3. sırasında ise Ahmet Kural & Murat Cemcir ikilisini yeniden kuzen rollerinde birleştiren Çalgı Çengi İkimiz yer aldı. Düğün Dernek serisiyle 2015 ve 2013'te de gişe liderliği kazanan ikilinin başrollere döndüğü devam halkası, aynı zamanda bu yıl en çok izlenen 4. film oldu. 

    Bakalım listenin devamında hangi filmler yer alıyor?

    Veriler; Box Office Türkiye'den alınmıştır.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top