Hesabım
    Box Office: Galaksi Savaşları Aile Komedisini Geçemedi!

    Yerli box office rakamları açıklandı.

    Türkiye gişe verilerine göre 15-17 Aralık haftasonunda box office listesinde zirve değişikliği olmadı. Vizyona girişiyle birlikte zirveyi kapan "Aile Arasında", bu hafta da yerini korudu. Merakla beklenen "Star Wars: Son Jedi" ise listeye 2. sıradan giriş yaparak, "Aile Arasında"nın gerisinde kaldı. Yerli filmlerin galibiyetini sürdürdüğü bu haftada listede 2 yeni film kendine yer buldu. 

    Listenin bu haftaki galibi de bol yıldızlı yerli komedi Aile Arasında oldu. Gülse Birsel'in senaryosunu üstlendiği, başrollerinde Engin Günaydın ve Demet Evgar'ın yer aldığı yerli komedi, 3. hafta kapanışını 540.245 seyirci ile yaparak, bu hafta da zirveyi kaptırmamış oldu. 10 günde 1,5 milyon seyirciye ulaşan yerli komedi, bu yıl içerisinde bu seyirci baremine en hızlı ulaşan üçüncü film oldu. Listenin 2. filmi uak galaksilerdeki savaşları seyircilerle buluşturan uzun soluklu bilim kurgu serisi Star Wars'un 8. devam halkası Star Wars: Son Jedi oldu. Yoluna Rey, Finn ve Poe gibi yeni nesil kahramanlarla devam eden üçlemenin yeni devam halkası açılışını 222.987 seyirci ile yaptı. Listenin 3. filmi önümüzdeki yılın Oscar yarışında "Yabancı Dilde En İyi Film" kategorisinde ülkemizi temsil etmesi için gönderilen, ancak ön elemeyi geçemeyen Ayla oldu. Kalabalık oyuncu kadrosuyla dikkat çeken savaş dramı 8. hafta kapanışını 186.266 seyirci ile yaptı. Böylece film, 8. haftasında da büyük bir düşüş yaşamadı ve toplamda 4.9 milyonluk seyirci rakamına ulaştı.  

    Listenin 4. sırasında listenin yerli komedi kontenjanından gelen bir film yer buldu. Yerli komedinin sevilen yüzlerinden Ezgi Mola'yı gün teyzesine çeviren Maide'nin Altın Günü, 2. hafta kapanışını 146.798 seyirci ile yaptı. Listenin tam ortasına yerleşen yapım ise listenin tek yerli gerilim filmi oluyor. Yerli gerilim-aşk filmi Öteki Taraf 2. hafta kapanışını 72.528 seyirci ile yaptı. Özcan Deniz'in başrollerini Aslı Enver ve Meryem Uzerli ile paylaştığı film, 2011 yapımı İspanyol gerilim filmi "La Cara Oculta"nın yerli uyarlaması... Listenin ikinci yarısını açan film, yerli yol komedi "Yol Arkadaşım" oldu. Havaların soğumaya başladığı şu günlerde sımsıcak bir Ayvalık yolu macerasıyla içinizi ısıtacak olan yerli komedi 8. hafta sonunda da başarısını sürdürdü ve 49.342 seyirciyi salonlara çekmeyi başardı. Listenin 7. sırasını alan film ise vizyonun animasyon kontenjanından geldi. Renkli macera "Tamircikler: Gizli Görev" 3. hafta kapanışını 17.147 seyirci ile yerli açılışını yaptı. 

    Listenin son 3'ünü açan film, genç kızların sevgilisi iki oyuncuyu başrolüne taşıyan devam halkası, "Kardeşim Benim 2" oldu. Murat Boz ve Burak Özçivit'i yeniden bir araya getiren yeni yol macerası, 4. hafta kapanışını 15.644 seyirci ile yaptı. Listenin 9. sırasında ise ekranlardan beyaz perdeye geçiş yapan bir film yer aldı. Poyraz Karayel dizisinin beyaz perdede devam eden macerası "Poyraz Karayel: Küresel Sermaye", açılışını 10.627 seyirci ile yaptı. Listenin son sırasında ise kült korku filminin yeniden çekimi "Çizgi Ötesi" yer buldu. Yeni nesil yıldızlarla aynı hikayeyi beyaz perdeye yansıtan yeniden uyarlama, 3. hafta kapanışını 8.988 seyirci ile yaptı. 

    Bu haftaki Türkiye gişe verileri için tıklayın!

    Kaynak : Boxofficeturkiye.com

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top