Hesabım
    Box Office: Aile Komedisi Yine Zirvede!

    Yerli box office rakamları açıklandı.

    Türkiye gişe verilerine göre 22-24 Aralık haftasonunda box office listesinde zirve değişikliği olmadı. Vizyona girişiyle birlikte zirveyi kapan "Aile Arasında", bu hafta da yerini korudu. Yerli filmlerin galibiyetini sürdürdüğü bu haftada listede 4 yeni film kendine yer buldu. 

    Bu hafta listenin ilk 3'ünün tamamı yerli yapımlardan oluşuyor. Listenin bu haftaki galibi de bol yıldızlı yerli komedi Aile Arasında oldu. Gülse Birsel'in senaryosunu üstlendiği, başrollerinde Engin Günaydın ve Demet Evgar'ın yer aldığı yerli komedi, 4. hafta kapanışını 374.107 seyirci ile yaparak, bu hafta da zirveyi kaptırmamış oldu. Listenin 2. filmi yerli romantik dram filmi Acı Tatlı Ekşi oldu. Buğra Gülsoy ve Özge Özpirinçci başrollü romantik dram açılışını 154.689 seyirci ile yaptı. Listenin 3. filmi önümüzdeki yılın Oscar yarışında "Yabancı Dilde En İyi Film" kategorisinde ülkemizi temsil etmesi için gönderilen, ancak ön elemeyi geçemeyen Ayla oldu. Kalabalık oyuncu kadrosuyla dikkat çeken savaş dramı 9. hafta kapanışını 108.360 seyirci ile yaptı. Böylece film, 9. haftasında da aynı yerini korudu ve toplamda 5 milyonluk seyirci rakamını geçmeyi başardı.

    Listenin 4. sırasında vizyonun animasyon kontenjanından bir yapım yer buldu. Arenalarda savaşmak yerine ovalarda çiçek koklama hayali kuran koca yürekli boğa "Ferdinand"ın eve dönüş hikayesi, açılışını 101.367 seyirci ile yaptı. Listenin tam ortasında oturan film ise, uzak galaksilerdeki savaşları seyircilerle buluşturan uzun soluklu bilim kurgu serisi Star Wars'un 8. devam halkası Star Wars: Son Jedi oldu. Yoluna Rey, Finn ve Poe gibi yeni nesil kahramanlarla devam eden üçlemenin yeni devam halkası 2. hafta kapanışını 97.795 seyirci ile yaptı. Listenin 6. sırasında listenin yerli komedi kontenjanından gelen bir film yer buldu. Yerli komedinin sevilen yüzlerinden Ezgi Mola'yı gün teyzesine çeviren "Maide'nin Altın Günü", 3. hafta kapanışını 87.154 seyirci ile yaptı. Listenin 7. sırasına yerleşen yapım ise listenin tek yerli gerilim filmi oluyor. Yerli gerilim-aşk filmi "Öteki Taraf" 3. hafta kapanışını 28.721 seyirci ile yaptı. Özcan Deniz'in başrollerini Aslı Enver ve Meryem Uzerli ile paylaştığı film, 2011 yapımı İspanyol gerilim filmi "La Cara Oculta"nın yerli uyarlaması... 

    Listenin son 3'ünü açan film, yerli yol komedi "Yol Arkadaşım" oldu. Havaların soğumaya başladığı şu günlerde sımsıcak bir Ayvalık yolu macerasıyla içinizi ısıtacak olan yerli komedi 9. hafta sonunda da başarısını sürdürdü ve 27.380 seyirciyi salonlara çekmeyi başardı. Listenin son 2 filmi, vizyonun tazeleri arasından geldi. Listenin 9. sırasında 25.728 seyirci ile Mehmet Günsür başrollü dram filmi "Martıların Efendisi" yer alırken, listenin son filmi ise 5.974 seyirci ile usta yönetmen Woody Allen'ın son filmi "Dönme Dolap" oldu.

    Bu haftaki Türkiye gişe verileri için tıklayın!

    Kaynak : Boxofficeturkiye.com

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top