Hesabım
    Box Office: "Arif v 216"dan Rekor!

    Yerli box office rakamları açıklandı.

    Türkiye gişe verilerine göre 5-7 Ocak haftasonunda box office listesinde zirve değişikliği mevcut! Vizyona girişiyle birlikte zirveyi kapan "Aile Arasında", bu hafta itibariyle 5 haftalık galibiyetini kaybetti. Yılın ilk hafta sonunda listede 2 yeni film kendine yer buldu. 

    Listenin bu haftaki galibi Türkiye'nin gözbebeği komedyen Cem Yılmaz ve sevilen oyuncu Ozan Güven'i, bir kez daha G.O.R.A. ile fenomen olarak rollerine döndüren Arif v 216 oldu. İlk 3 günde 1.331.691 kişi tarafından izlenen film, üm zamanların ocak ayında en iyi açılış yapan film oldu. Böylece zirve değişmiş olsa dahi, yerli komedinin galibiyeti devam etti. Listenin 2. filmi, bu hafta itibariyle zirveyi kaybeden, bol yıldızlı yerli komedi Aile Arasında oldu. Gülse Birsel'in senaryosunu üstlendiği, başrollerinde Engin Günaydın ve Demet Evgar'ın yer aldığı yerli komedi, 6. hafta kapanışını 151.534 seyirci ile yaptı. Listenin 3. filmi yerli romantik dram filmi Acı Tatlı Ekşi oldu. Buğra Gülsoy ve Özge Özpirinçci başrollü romantik dram 3. hafta kapanışını 59.466 seyirci ile yaptı. Böylece listenin ilk 3'ü yerli yapımlardan oluşmuş oldu.

    Listenin 4. sırasında vizyonun animasyon kontenjanından gelen bir yapım yer buldu. Arenalarda savaşmak yerine ovalarda çiçek koklama hayali kuran koca yürekli boğa "Ferdinand"ın eve dönüş hikayesi, 3. hafta kapanışını yaptı. Bu yıl Altın Küre'de 2 adaylık kazanan film, hafta sonu kapanışını 48.168 seyirci ile yaptı. Listenin tam ortasındaki yapım ise komedinin sevilen yüzlerini bir araya getiren "Jumanji: Vahşi Orman" oldu. Klasikleşmiş aile filminin 22 yıl aradan sonra gelen devam halkası, 2. hafta sonunda 46.034 seyirci ile yaptı. Listenin ikinci yarısını açan film, Oscar yarışında "Yabancı Dilde En İyi Film" kategorisinde ülkemizi temsil etmesi için gönderilen, ancak ön elemeyi geçemeyen "Ayla" oldu. Kalabalık oyuncu kadrosuyla dikkat çeken savaş dramı 11. hafta kapanışını 31.417 seyirci ile yaptı. Böylece film 5 buçuk milyonluk seyirci rakamına doğru tam gaz ilerlemeye devam ediyor. Listenin 7. sırasında vizyonun taze filmlerinden biri yer aldı. Listedeki 3 animasyon yapımdan biri olan "Bobi: Dikenlerin Gücü Adına", açılışını 14.928 seyirci ile yaptı.

    Listenin 8. sırasında listenin yerli komedi kontenjanından gelen bir film yer buldu. Yerli komedinin sevilen yüzlerinden Ezgi Mola'yı gün teyzesine çeviren "Maide'nin Altın Günü", 5. hafta kapanışını 10.506 seyirci ile yaptı. Listenin 9. sırasında Altın Küre'de En İyi Animasyon dalında adaylık kazanan "Loving Vincent" yer buldu. Dünyanın ilk tamamı yağlı boya ile çekilen filmi, 2. haftasında 8.928 seyirciye ulaştı. Listenin son sırasını alan film ise, uzak galaksilerdeki savaşları seyircilerle buluşturan uzun soluklu bilim kurgu serisi Star Wars'un 8. devam halkası "Star Wars: Son Jedi" oldu. Yoluna Rey, Finn ve Poe gibi yeni nesil kahramanlarla devam eden üçlemenin yeni devam halkası 4. hafta kapanışını 8.551 seyirci ile yaptı.

    Bu haftaki Türkiye gişe verileri için tıklayın!

    Kaynak : Boxofficeturkiye.com

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top