Hesabım
    Box Office: Zirvenin Yeni Bir Sahibi Var!

    Yerli box office rakamları açıklandı.

    Türkiye gişe verilerine göre 26-28 Ocak haftasonunda box office listesinde zirve değişikliği mevcut. Vizyona girişiyle birlikte zirveyi kapan "Enes Batur Hayal Mi Gerçek Mi?", bu hafta itibariyle zirveyi kaybetti. Geçtiğimiz hafta sonunda listede 4 yeni film kendine yer buldu.

    Listenin bu haftaki galibi beyaz perdenin gençlik bilim kurgu macerası "Labirent"i sonlandıran devam halkası oldu. Bir kez daha başrolünü Dylan O'Brien'ın üstlendiği 3. devam halkası Labirent: Son İsyan, ABD box office listesinde olduğu gibi ülkemizde de ilk sıraya yerleşti. 235.219 seyirci ile açılış yapan film, serinin en yüksek açılış rakamına ulaşan halkası oldu. Listenin 2. sırasında Türkiye'nin gözbebeği komedyen Cem Yılmaz ve sevilen oyuncu Ozan Güven'i, bir kez daha G.O.R.A. ile fenomen olarak rollerine döndüren Arif v 216 ye buldu. Tüm zamanların ocak ayında en iyi açılış yapan film olan "Arif v 216", 4. hafta sonunda 229.233 seyirciye daha ulaştı. Böylece filmin toplam izleyici sayısı 4.339.359'e yükselmiş oldu. Listenin 3. filmi de vizyonun yerlileri arasından çıktı. Gupse Özay'ın sevilen tiplemesi Zeliha'yı Zeliha'yı bu kez aşka değil kariyere koşarken gördüğümüz yerli komedi Deliha 2, 3. hafta sonunda 205.070 seyirciye ulaştı.  

    İlk 3 geride kalırken, listede yerli komedinin ağırlığı devam etti. Listenin 4. filmi Türkiye'nin en çok takipçisi olan Youtuber'ı Enes Batur başrollü yerli komedi Enes Batur Hayal Mi Gerçek Mi? oldu. Youtube üzerinden ünlü olmakla üniversite sınavına hazırlanmak arasında bocalayan bir gencin yükselişini konu alan yerli komedi, 2. hafta sonu kapanışını 203.875 seyirci ile yaptı. Bu yıl Oscar'ın iddialı isimlerinden biri olan Coco, ülkemizdeki 2. hafta sonu kapanışını 156.885 seyirci ile yaptı. En İyi Animasyon filmi dalı için adaylığına garanti gözüyle bakılan film, Ölüler Dünyası'na yolculuk eden müzik tutkunu bir çocuğun hikayesini anlatıyor. Listenin ikinci yarısını açan yapım ise bol yıldızlı yerli komedi Aile Arasında oldu. Gülse Birsel'in senaryosunu üstlendiği, başrollerinde Engin Günaydın ve Demet Evgar'ın yer aldığı yerli komedi, 9. hafta sonunda da başarılı gidişatını sürdürerek 118.330 seyirci tarafından izlendi. Böylece toplam 4.762.643 seyirci sayısına sahip olan film ilk 10'un en çok toplam seyirci sayısına sahip olan filmi oldu. Listenin 7. sırasında ise vizyonun taze yerli komedisi Ölümlü Dünya yer aldı. Yönetmen koltuğuna Leyla ile Mecnun dizisiyle gönüllere taht kuran Ali Atay'ı oturtan bol yıldızlı komedi filmi açılışını 109.439 seyirci ile yaptı.

    Listenin son 3'ünü vizyonun animasyon kontenjanından gelen bir film açtı. "Ayı Kardeşler: Fantastik Dünyalar" açılışını 33.271 seyirci ile yaptı. Listenin 9. sırasında uzun soluklu korku serisi Ruhlar Bölgesi'nin 4. devam halkası "Ruhlar Bölgesi: Son Anahtar" yer aldı. Filmin gedikli kahini Elise'i çocukluk kabuslarıyla buluşturan devam halkası 17.732 seyircinin karşısına çıktı. Listenin son filmi ise ilk haftasında 8.661 seyirci tarafından izlenen "Hafıza" oldu.

    Bu haftaki Türkiye gişe verileri için tıklayın!

    Kaynak : Boxofficeturkiye.com

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top