Hesabım
    Epik "Direniş Karatay"a Yener Çevik'ten Rap Şarkısı!

    Son Selçuklu kahramanının beyaz perde macerasından soundtrack parçası geldi.

    Dünya tarihinin en önemli savaşlarından biri olan Kösedağ Savaşı ve döneme damgasını vuran devlet adamı Emir Celaleddin Karatay'ın hikayesini beyaz perdeye taşıyan Direniş Karatay filminden soundtrack parçası geldi. "Sokak Kafası" lakaplı internet fenomeni rap müzik sanatçısı Yener Çevik tarafından hazırlanan parça "Hu" ismini taşıyor ve parçanın klibinde filmden görüntüler yer alıyor.

    Alaattin Keykubat’ın zehirlenerek öldürülmesi üzerine tahta geçen oğlu Gıyaseddin, babası gibi güçlü karaktere sahip bir devlet adamı değildir. Bu zayıflık Moğolların baskısını ve Selçuklu üzerindeki iştahını artırmaktadır. Tüm tecrübe ve gücü ile halkı büyük bir direnişe hazırlayan Emir Celaleddin Karatay; kadını, erkeği, genci ve yaşlısıyla Anadolu’nun sessiz kahramanlarını yanına alacaktır...

    Türkiye’nin ilk üniversite yapımı filmi "Direniş Karatay" KTO Karatay Üniversitesi'nin yapımcılığında hayat buluyor. Yönetmen koltuğunda Selahattin Sancaklı'nın oturduğu "Direniş Karatay"da ünlü kahramana Mehmet Aslantuğ, Ahi Evren’e Fikret Kuşkan, Noyan karakterine ise Yurdaer Okur hayat veriyor. Burcu Özberk’in Türkan, Alperen Duymaz’ın Kutay ve Furkan Palalı’nın genç Mevlana’yı canlandırdığı filmin kadrosunda ayrıca Bahadır Yenişehirlioğlu, Volkan Keskin, Cahit Kayaoğlu, Fırat Temir, Yusuf Aytekin ve Ece Yaşar gibi isimler de yer alıyor. 

    Genel danışmanlığını Serdar Akar'ın üstlendiği epik savaş filmi "Direniş Karatay", 9 Mart'ta sinemalarda olacak.

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top