Hesabım
    Box Office: Seyircinin Tercihi Yerli Filmden Yana...

    Yerli box office rakamları açıklandı.

    Türkiye gişe verilerine göre 2-4 Şubat haftasonunda box office listesinde zirve değişikliği mevcut. Vizyona girişiyle birlikte zirveyi kapan "Labirent: Son İsyan", bu hafta itibariyle zirveyi kaybetti. Geçtiğimiz hafta sonunda listede 2 yeni film kendine yer buldu.

    Listenin bu haftaki galibi usta oyuncu Serra Yılmaz'ı ilk kez yönetmen koltuğuna oturtan dram komedi filmi Cebimdeki Yabancı oldu. Zengin kadrosuyla göz dolduran, usta yönetmen Ferzan özpetek'in de yapımcıları arasında yer aldığı "Cebimdeki Yabancı", açılışını 173.341 seyirci ile yaptı. Listenin 2. filmi de vizyonun yerlileri arasından çıktı. Gupse Özay'ın sevilen tiplemesi Zeliha'yı Zeliha'yı bu kez aşka değil kariyere koşarken gördüğümüz yerli komedi Deliha 2, 4. hafta sonunda 168.997 seyirciye ulaştı. Listenin 3. filmi ise beyaz perdenin gençlik bilim kurgu macerası "Labirent"i sonlandıran devam halkası oldu. Bir kez daha başrolünü Dylan O'Brien'ın üstlendiği 3. devam halkası Labirent: Son İsyan168.997 seyirci ile 2. hafta sonu kapanışını yaptı.

    İlk 3 geride kalırken, listede yerli komedinin ağırlığı devam etti. Listenin 4. sırasında Türkiye'nin gözbebeği komedyen Cem Yılmaz ve sevilen oyuncu Ozan Güven'i, bir kez daha G.O.R.A. ile fenomen olarak rollerine döndüren Arif v 216 ye buldu. Tüm zamanların ocak ayında en iyi açılış yapan film olan "Arif v 216", 5. hafta sonunda 148.011 seyirciye daha ulaştı. Böylece filmin toplam izleyici sayısı 4.709.941'e yükselmiş oldu. Listenin tam ortasında Türkiye'nin en çok takipçisi olan Youtuber'ı Enes Batur başrollü yerli komedi Enes Batur Hayal Mi Gerçek Mi? yer aldı. Youtube üzerinden ünlü olmakla üniversite sınavına hazırlanmak arasında bocalayan bir gencin yükselişini konu alan yerli komedi, 3. hafta sonu kapanışını 132.892 seyirci ile yaptı. Listenin ikinci yarısını açan film ise vizyonun animasyon kontenjanından gedi. Bu yıl Oscar'ın iddialı isimlerinden biri olan "Coco", ülkemizdeki 3. hafta sonu kapanışını 117.725 seyirci ile yaptı. En İyi Animasyon filmi dalı için adaylığına garanti gözüyle bakılan film, Ölüler Dünyası'na yolculuk eden müzik tutkunu bir çocuğun hikayesini anlatıyor. Listenin 7. sırasındaki yapım ise bol yıldızlı yerli komedi Aile Arasında oldu. Gülse Birsel'in senaryosunu üstlendiği, başrollerinde Engin Günaydın ve Demet Evgar'ın yer aldığı yerli komedi, 10. hafta sonunda da başarılı gidişatını sürdürerek 97.353 seyirci tarafından izlendi. Böylece toplam 4.985.329 seyirci sayısına sahip olan film ilk 10'un en çok toplam seyirci sayısına sahip olan filmi oldu.

    Listenin 8. sırasında ise vizyonun taze yerli komedisi "Ölümlü Dünya" yer aldı. Yönetmen koltuğuna Leyla ile Mecnun dizisiyle gönüllere taht kuran Ali Atay'ı oturtan bol yıldızlı komedi filmi 2. hafta sonu kapanışını 92.576 seyirci ile yaptı. Listenin 9. sırasında da bir animayon yapım yer aldı. "Ayı Kardeşler: Fantastik Dünyalar" 2. hafta sonu kapanışını 26.751 seyirci ile yaptı. Listenin son sırasında ise 7 adaylıkla Oscar'ın gözdesi, festivallerin gözbebeği olan "Üç Billboard Ebbing Çıkışı, Missouri" yer aldı. Kızı vahşice öldürülen bir annenin, otoriteye karşı verdiği adalet arayışını gözler önüne seren film, ilk hafta sonunu 13.232 seyirci ile kapattı.

    Bu haftaki Türkiye gişe verileri için tıklayın!

    Kaynak : Boxofficeturkiye.com

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top