Hesabım
    Osmanlı'nın "Deliler"i Beyaz Perdeye Geliyor!

    Osmanlı İmparatorluğu’nun "Deliler"i nihayet sinemalara geliyor.

    Osmanlı İmparatorluğu’nun Deliler'i beyaz perdeye geliyor. Cem Uçan’ın 8 yıldır üzerinde çalıştığı, son 2 yıldır prodüksiyon hazırlıkları gerçekleşen "Deliler", dünya çapında bir prodüksiyon. Osmanlı İmparatorluğu’nun dünyayı titreten ordusunun fedaileri olarak anılan “Deliler”in göz kamaştırıcı hikayesi, 2018 -2019 sezonunda hem Türkiye’de hem Avrupa’da seyirciyle buluşacak.

    Osman Kaya yönetmenliğinde hayata geçirilen filmin hem yapımcılığını hem de başrollerinden birini üstlenen Cem Uçan, projenin basın toplantısında, "Son 8 yıldır bu proje üzerinde çalışıyorum. Deliler Ocağı, Osmanlı’nın en cesur süvarileri. Dünyada taklidi yapılan ilk askeri birlik. Çok zor bir proje çekiyoruz. Son dönemlerin en yüksek bütçeli işi. 7 haftadır çekimdeyiz, son 1 haftamız kaldı. Görsel anlamda bir şov ve müthiş bir hikaye izleyecek seyirciler. Ülkemizde bir algı var, ‘İnsanlar Game of Thrones yapıyorlar, Vikings yapıyorlar, müthişler. Biz de yapabiliriz ama yapamıyoruz’ diye, aslında  biz onlardan daha iyisini yapabiliriz. Filmi izlediklerinde de anlayacaklar zaten." dedi.

    Filmin 1459 – 1460 arasını kapsayacağını belirten Uçan, "Fatih Sultan Mehmet’in babası 2. Murat, Eflak topraklarını fethettiği zaman, Romanya Kralı Osmanlı ordusuna mukavemet göstermiyor ve onlarla savaşmıyor. Toprağı yönetmek için yetki veren 2. Murat, teminat olarak da 2 tane oğlunu alıyor. Kardeşler Vlad ve Radu, çocukluklarını Fatih Sultan Mehmet’le beraber Edirne Sarayı’nda geçiriyorlar. 2. Murat ve Romanya Kralı öldükten sonra, Vlad, Fatih Sultan Mehmet tarafından Eflak’a Voyvoda olarak atanıyor. Küçüklüğünden beri içinde derin bir şiddet barındıran Vlad, orada Vatikan’ın ve Ejder Tarikatı’nın yönlendirmeleri ve dikteleriyle Fatih Sultan Mehmet’e karşı çok büyük bir kin ve nefret besliyor. Vlad, 23.734 Türkmen, Boşnak, Sırp, Arnavut ve Bulgar kazığa oturttuğunu kendi beyan edince, Fatih Sultan Mehmet kendi habercisini gönderiyor durumun sebebini öğrenmek için. Vlad, gönderilen habercinin de başına sarığını çakıp geri gönderiyor. Deliler’in işe dahil olması burada başlıyor. Fatih Sultan Mehmet de bu olayı çözmeleri için Deliler’i görevlendiriyor." dedi.

    Gökkurt'u Cem Uçan'ın, Aşgar'ı İsmail Filiz'in oynadığı filmde Kazıklı Voyvoda Vlad Tepeş’i Erkan Petekkaya oynuyor, Fatih Sultan Mehmet’i de Rüzgar Aksoy canlandırıyor. Filmde Nur Fettahoğlu, Demet Tuncer, Mehmet Ali Karakuş, Mehmet Pala, Batın Uçan da yer alıyor.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top