Hesabım
    ABD Box Office: Zirve Kadınların!

    ABD box office verileri açıklandı.

    Geçtiğimiz hafta sonu için ABD box office verileri belli oldu. ABD'de hafta sonu seyirci rakamlarına göre derlenen box office listesinin zirvesi bu hafta kadınlara emanet. Listede bu hafta 3 yeni film kendine yer bulabildi.

    Bu haftanın gişe lideri birbirinden başarılı 8 kadın yıldızı kadrosunda toplamayı başaran soygun filmi Ocean's 8 oldu. Beyaz perdenin beğenilen serilerinden Ocean's 11'ı bu kez kadınların ellerinden bir soygunla devam ettiren film, açılışını 41,5 milyon dolar ile yaptı. Film böylece 70 milyon dolarlık bütçesinin yarısından fazlasını ilk haftasından çıkarabilmiş oldu. Listenin 2. filmi Star Wars spin-offu Han Solo: Bir Star Wars Hikayesi oldu. Yapım aşamasında yönetmen değiştiren Star Wars projesi, uzak gezegenlerdeki evrenin en sevilen karakterlerinden olan Han Solo'nun geçmişine ışık tutuyor. Bol yıldızlı kadrosuyla dikkat çeken, Ron Howard yapımı film 15,1 milyon dolar ile 3. hafta sonu kapanışını yaptı. Listenin 3. filmi ise devam halkası Deadpool 2 oldu. Marvel çizgi roman evreninden 21st Century Fox yapımı ile beyaz perdeye uyarlanan devam halkası, sarkastik anti kahramanı bu kez kendi topladığı ekibi X-Force ile birleştiriyor. Hafta sonunda 13,6 milyon dolar gişe elde eden devam halkası, 4. haftası itibariyle bütçesini üçe katlamaya yaklaşmış durumda...

    Listenin ilk 3'ünün geride kalmasıyla birlikte, liste eğlenceli yapımlardan daha karanlık bir yola evriliyor. Gösterildiği festivallerden başarılı eleştiriler alan ve yılın en iyi korku filmlerinden biri olarak lanse edilen Ayin, Amerika'daki açılışını 13 milyon dolar ile gerçekleştirdi. Akrabalarımızdan istemeden de olsa aldığımız mirasların üzerine anaerkil bir cehennemi oturtan korku filmi, 2018 Sundance Film Festivali'nde gösterilmişti. Marvel'ın süper kahraman güzellemesi Avengers: Infinity War (Avengers: Sonsuzluk Savaşı) listenin tam ortasında yer buluyor. 60'tan fazla Marvel kahramanını bir araya toplayan ve fantastik macerayı uzayın bilinmeyen galaksilerinden teknoloji harikası Wakanda'ya kadar yayan devam halkası 7. hafta sonu kapanışını 6,8 milyon dolar ile yaptı. Dünya çapında en iyi açılış rekorunu elde etmiş olan film, dünya çapında toplam 1,9 milyar dolar gişe ile gelmiş geçmiş en yüksek gişeye ulaşan 4. film oldu. Listenin 6. filmi ise romanik dokusuyla bir mola gibi yetişen Sürükleniş oldu. Denizin ortasında yaşanan bir hayatta kalma mücadelesini işleyen dram filmi 2. haftasonu kapanışını 5 milyon dolar ile yaptı. 35 milyon dolar bütçeli filmin kendi bütçesini çıkarmak için 14 milyon dolara daha ihtiyacı var. Listenin 7. sırasında bir kadın filmi yer buldu. Usta kadın oyuncuları merceğine alan komedi filmi Book Club 4. hafta sonu kapanışını 4,2 milyon dolar ile yaptı.

    Listenin 8. filmi ise vizyonun tazeleri arasından çıktı. Suç dünyasının farklı kollarından gelen insanların aynı çatı altında buluştuğu Hotel Artemis, açılışını 3,1 milyon dolar ile yaptı. John Wick'in ünlü oteli Continental'i hatırlatan teması ve zengin oyuncu kadrosuna rağmen filmin düşük açılışı dikkat çekti. Listenin 9. sırasında da bir aksiyon yer buldu. Kanlı bir intikam hikayesini seyirciyle buluşturan hiper teknoloji aksiyonu Upgrade, 2. hafta sonu kapanışını 2,2 milyon dolar ile yaptı. Listenin son sırasında Melissa McCarthy'li Life of the Party yer buldu. Amerikan kadın komedilerinin sevilen yüzünü, okul hayatına geri dönen bir anne yapan komedi filmi 5. hafta sonu kapanışını 2,1 milyon dolar ile gerçekleştirdi.

    ABD gişe verileri için tıklayın!

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top