Hesabım
    ABD Box Office: İnanılmaz Aile Zirveye Yerleşti!

    ABD box office rakamları açıklandı.

    Geçtiğimiz hafta sonu için ABD box office verileri belli oldu. ABD'de hafta sonu seyirci rakamlarına göre derlenen box office listesinin zirvesi bu hafta süper kahramanlara emanet. Listede bu hafta 3 yeni film kendine yer bulabildi.

    Bu haftanın gişe lideri uzun süredir beklenen animasyon devam halkası İnanılmaz Aile 2 oldu. Animasyon severlerin gönlünde taht kuran ve animasyon türünün en başarılı örneklerinden biri olarak görülen 2004 yapımı İnanılmaz Aile'nin devam filmi açılışını 180 milyon dolar gibi iddialı bir rakamla yaptı. Listenin 2. sırasındaki film birbirinden başarılı 8 kadın yıldızı kadrosunda toplamayı başaran soygun filmi Ocean's 8 oldu. Beyaz perdenin beğenilen serilerinden Ocean's 11'ı bu kez kadınların ellerinden bir soygunla devam ettiren film, 2. hafta sonu kapanışını 19,5 milyon dolar ile yaptı. Film böylece 70 milyon dolarlık bütçesi çıkarabilmiş oldu. Listenin 3. sırasında da vizyonun tazelerinden biri yer aldı. Amerikan komedisi Yakalandın! açılışını 14,6 milyon dolar ile yaparak bütçesinin yarısını ilk haftasından çıkartmayı başardı.

    Listenin ilk 3'ünün geride kalmasıyla birlikte, liste süper kahramanlara geri dönüyor. Listenin 4. filmi Star Wars spin-offu Han Solo: Bir Star Wars Hikayesi oldu. Yapım aşamasında yönetmen değiştiren Star Wars projesi, uzak gezegenlerdeki evrenin en sevilen karakterlerinden olan Han Solo'nun geçmişine ışık tutuyor. Bol yıldızlı kadrosuyla dikkat çeken, Ron Howard yapımı film 9 milyon dolar ile 4. hafta sonu kapanışını yaptı. Bütçesi açıklanmayan filmin toplam gişesi 192,8 milyon dolar... Listenin tam ortasında yer alan yapım ise devam halkası Deadpool 2 oldu. Marvel çizgi roman evreninden 21st Century Fox yapımı ile beyaz perdeye uyarlanan devam halkası, sarkastik anti kahramanı bu kez kendi topladığı ekibi X-Force ile birleştiriyor. Hafta sonunda 8,8 milyon dolar gişe elde eden devam halkası, 4. haftası itibariyle bütçesini üçe katlamaya yaklaşmış durumda... Gösterildiği festivallerden başarılı eleştiriler alan ve yılın en iyi korku filmlerinden biri olarak lanse edilen Ayin, listenin ikinci yarısını açan film oldu. Akrabalarımızdan istemeden de olsa aldığımız mirasların üzerine anaerkil bir cehennemi oturtan korku filmi, 2. hafta sonu kapanışını 7 milyon dolar ile yaptı. Listenin 7. sırasında da vizyonun tazelerinden biri yer aldı. Aksiyon filmi Superfly, 16 milyon dolarlık bütçesine karşılık 6,3 milyon dolar ile açılış yaptı. 

    Marvel'ın süper kahraman güzellemesi Avengers: Infinity War (Avengers: Sonsuzluk Savaşı) listenin 8. sırasında yer buluyor. 60'tan fazla Marvel kahramanını bir araya toplayan ve fantastik macerayı uzayın bilinmeyen galaksilerinden teknoloji harikası Wakanda'ya kadar yayan devam halkası 8. hafta sonu kapanışını 5,2 milyon dolar ile yaptı. Dünya çapında en iyi açılış rekorunu elde etmiş olan film, dünya çapında toplam 1,9 milyar dolar gişe ile gelmiş geçmiş en yüksek gişeye ulaşan 4. film oldu. Listenin 9. filmi ise romanik dokusuyla bir mola gibi yetişen Sürükleniş oldu. Denizin ortasında yaşanan bir hayatta kalma mücadelesini işleyen dram filmi 3. hafta sonu kapanışını 5,2 milyon dolar ile yaptı. 35 milyon dolar bütçeli filmin kendi bütçesini çıkarmak için 9 milyon dolara daha ihtiyacı var. Listenin son sırasında bir kadın filmi yer buldu. Usta kadın oyuncuları merceğine alan komedi filmi Book Club 5. hafta sonu kapanışını 1,8 milyon dolar ile yaptı.

    ABD gişe verileri için tıklayın!

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top