Hesabım
    Peter Dinklage Sony İçin Rumpelstiltskin Olacak!

    "Game of Thrones" yıldızı Grimm masallarından beyaz perdeye taşınan Rumpelstiltskin karakterine hayat verecek.

    Peter Dinklage bu kez de masal karakteri Rumpelstiltskin oluyor. Fenomen haline gelen ve yeni sezonu heyecanla beklenen dizi Game of Thrones'un Tyrion Lannister'ı olarak ünlenen Emmy ve Altın Küre ödüllü Amerikalı oyuncu, kariyerine bir proje daha ekliyor.

    Karizması ile kısa sürede büyük bir hayran kitlesi kazanan, son olarak Avengers: Infinity War'da demirci ustası dev cüce Eitri'e hayat veren Dinklage'in gelecek projeleri çığ gibi büyüyor. Bilim kurgu-dram filmi I Think We're Alone Now'da Elle Fanning ile başrolü paylaşacak olan yıldızın, bir diğer projesi ise Sony'nin yapımını üstlendiği fantastik film "Rumpelstiltskin" olacak. 

    İlk kez Grimm masallarında karşımıza çıkan Rumpelstiltskin karakteri, o günden beri popüler kültürde pek çok kez yer bulmuş bir karakter. Karakterin boy gösterdiği masal ise şöyle; Yalancı bir değirmenci, yaşadığı ülkenin kralına gider ve kızının samandan altın eğirebildiğini söyler. Kral bu iddiayı test etmek için kızı esir alıp, iddianın yalan çıkması durumunda babasının ve kendisinin öldürüleceğini söyler. Hayatı tehlikede olan kız, ipi altına çevirmesi için sihirli güçleri olan bir cüceyle anlaşma yapar. Bu anlaşmayı tekrarladıkça bedeller yükselmektedir. İlk iki anlaşmada kolyesini ve yüzüğünü takas eden kızın verecek bir şeyi kalmadığında, hayatının en büyük sözlerinden birini vermek zorunda kalacaktır...

    Dinklage'in aynı zamanda yapımcıları arasında yer aldığı filmin yönetmen koltuğu henüz boş. Filmin senaryosunu ise çocuk romanları yazarı Patrick Ness üstlenecek.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top