Hesabım
    Belçika’nın Oscar Adayı Cannes Ödüllü “Girl” Oldu!

    Michaël R. Roskam imzalı “Girl” Oscar’a aday olabilmek için yarışacak.

    Sinema açısından Avrupa’nın önemli ülkelerinden biri olan Belçika bu seneki Oscar adayını belirledi. Prömiyerini Cannes Film Festivali’nde gerçekleştiren ve ‘En İyi İlk Film Ödülü’nü kazanan “Girl”, 91. Akademi Ödülleri’nde ‘Yabancı Dilde En İyi Film’ kategorisine aday olabilmek için yarışacak.

    Yönetmenliğini Lukas Dhont’un üstlendiği film, başrolüne genç yıldız Victor Polster’i yerleştiriyor. 16 Kasım’da Amerika’da gösterime girmesi beklenen filmin oyuncu kadrosunda Arieh WorthalterKatelijne Damen ve Valentijn Dhaenens gibi isimler yer alıyor. Filmin senaryosunda ise yönetmen Dhont ve Angelo Tijssens’in imzası bulunuyor.

    “Girl”, 15 yaşındaki bir trans bireyin balerin olmak için verdiği mücadeleyi konu alıyor. Lara çocukluğundan beri balerin olmanın hayalini kurar. Sadece kadınların kabul edildiği bir bale okuluna kabul edildiğindeyse hayaline hiç olmadığı kadar yaklaşır. Fakat büyük bir sorun vardır; 15 yaşındaki Lara, bir erkek bedeninde doğmuştur. Lara, hayallerini gerçekleştirmek için zorlu bir mücadele vermek zorunda kalır.

    1967 yılından bu yana aralıklı olarak Oscar’a film gönderen Belçika şimdiye kadar ödülü hiç kazanamadı. Yedi kere Oscar için yarışma fırsatı elde eden ülke, bir kere de Aralık kısa listesine kaldı. Ülkenin geçtiğimiz seneki adayı “Sadakat” törende boy gösterememişti.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top