Hesabım
    “Kursk” Fragmanında Siyasi Sebepler İnsan Hayatının Önüne Geçiyor!

    Thomas Vinterberg imzalı “Kursk”tan ilk fragman geldi.

    Prömiyerini bu hafta Toronto Uluslararası Film Festivali’nde gerçekleştiren tarihi drama filmi “Kursk”un ilk fragmanı yayınlandı.

    Filmin bol yıldızlı oyuncu kadrosunda bu yıl “Kızıl Serçe”de izlediğimiz Matthias Schoenaerts, Fransız aktris Léa Seydoux, Oscar ödüllü Colin Firth, iki Oscar adayı usta oyuncu Max von Sydow, August DiehlSteven Waddington ve Matthias Schweighöfer gibi isimler yer alıyor. “Şölen” ve “Onur Savaşı” filmleriyle tanınan Danimarkalı sinemacı Thomas Vinterberg yönetmen koltuğuna geçerken, Oscar adaylığı bulunan Robert Rodat filmin senaryosuna imza atıyor.

    Sovyetler Birliği’nin çöküşünden bu yana Rus Donanması’nın gerçekleştirdiği ilk tatbikatta kullanılan K-141 Kursk denizaltısı batmaz diye düşünülmekte ve mürettebatı donanmanın en iyilerinden oluşmaktadır. Bu mürettebatın içinde Kaptan Mikhail Kalekov da vardır. Kendini işine adamış deniz subayını evde bekleyen hamile bir eşi ve çocuğu vardır. Mikhail ve mürettebat Kursk’a biner ve Barents Denizi’ne dalarlar. Bir süre sonra beklenmedik patlamalar olur ve mürettebatın bir kısmı hayatını kaybeder. Mikhail ve bir grup subay su geçirmez arka kabinlerde güvendedir. Grubun kurtarma gelene kadar yetecek havası ve erzağı vardır ancak yardım ne zaman gelecektir? Denizaltının sismik etkinliği tespit edildiğinde İngiltere, Fransa ve Norveç yardım teklif eder ancak Rusya siyasi sebeplerden dolayı durumun kontrol altında olduğunu söyler. Kaybedecek vakit yoktur ve zaman daralmaktadır.

    Kasım ayında Avrupa ülkelerinde vizyona girmesi beklenen “Kursk”un Amerika veya Türkiye vizyon tarihi henüz belli değil.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top