Hesabım
    55. Ulusal Yarışma Başlıyor!

    55. Ulusal Yarışma, 30 Eylül akşamı Beyoğlu Sineması’nda gerçekleştirilecek açılış töreniyle başlıyor.

    Geçtiğimiz yıl Antalya Film Festivali'nden Ulusal Yarışma kategorisinin kaldırılmasının ardından İstanbul'da yapılmaya başlanan ve bu yıl ikincisi düzenlecek olan 55. Ulusal Yarışma, 30 Eylül Pazar günü yapılacak olan açılış töreninin ardından başlıyor.

    4 Ekim'e kadar devam edecek olan programda film gösterimlerinin yanında Türkiye sinemasının farklı açılardan masaya yatırılacağı iki panel ve bir forum da yer alacak. Festivalin açılış filmi, 2. Antalya Film Festivali’nde En İyi İkinci Film, En İyi Yönetmen, En İyi Erkek Oyuncu ve En İyi Kadın Oyuncu ödüllerini kazanan Atıf Yılmaz yönetmenliğindeki “Keşanlı Ali Destanı” (1964) olacak.

    Ceylan Özgün Özçelik, Kaan MüjdeciNadir Öperli ve Melis Behlil’in konuşmacı olarak katılacağı “Türkiye Sinemasının Değişen Yüzü” başlıklı panel, sinema yazarı Barış Saydam’ın moderatörlüğünde 2 Ekim'de gerçekleşirken; Serkan Çakarer ve Yamaç Okur’un sinema endüstrisinin gündemini değerlendirdiği podcast “Yetersiz Bakiye” paneli 3 Ekim'de gerçekleştirilecek. "Nasıl Festivaller İstiyoruz?" konu başlıklı forum ise meslek birliklerinin, festival temsilcilerinin, yönetmen, yapımcı ve oyuncuların geniş katılımıyla Ulusal Yarışma'nın başlamasına sebep olan festival sorunlarını ve film sahiplerinin ihtiyaçları konuşulup, tartışılacaklar.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top