Hesabım
    "Mor Yıllar"ın Müzikal Filmi Çekilecek!

    "Mor Yıllar" filmi müzikal versiyonunda yeniden beyaz perdeye uyarlanıyor.

    Mor Yıllar 33 yıl aradan sonra müzikal olarak beyaz perdeye uyarlanıyor. Bilim kurgu türünün usta yönetmeni Steven Spielberg, 2 Oscar adayı sahibi ve Amerika'nın en çok izlenen talkshow programının sunucusu Oprah Winfrey, Hollywood'un ünlü yapımcılarından Quincy Jones ve Broadway'in emektar ismi Scott Sanders filmin yapımcılığını üstlenecek. 

    Yeni The Color Purple uyarlaması da tıpkı orijinal film gibi Alice Walker’ın Pulitzer ödüllü romanından beyaz perdeye uyarlanacak. Roman, 1930'larda Güney Amerika'da yaşayan Celie ve diğer Afrikalı-Amerikalı kadınların ırkçılığa karşı mücadeleleri ve alt sosyal sınıfta yaşam mücadelelerini konu alıyordu. Romanda Celie, babası dahil olmak üzere hayatındaki erkeklerden hep yıllarca zulüm gördükten sonra kendini yeniden keşfetmeye çalışıyordu.

    Spielberg'ün yönetmenliğini üstlendiği 1985 yapımı orijinal film, eleştirmenler ve izleyicilerden son derece olumlu eleştiriler almış ve En İyi Kadın Oyuncu ile En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu olmak üzere 11 Oscar adaylığı kazanmıştı. Filmin başrollerini ilk oyunculuklarını sergileyen, Emmy, Grammy, Oscar ve Tony ödülleri sahibi usta oyuncu Whoopi Goldberg ve Oprah Winfrey üstleniyordu.

    2005'te müzikal olarak Broadway'e uyarlanan hikaye, 3 yıl boyunca sergilenmiş ve 11 dalda Tony adaylığı kazanmıştı. 2015-2017 arasında yeniden sergilenen hikaye, bu kez 2 Tony ödülü kazanmayı başarmıştı. Broadway'deki son uyarlamada başrolü, El Royale'de Zor Zamanlar ile beyaz perdede ilk kez boy gösteren Cynthia Erivo idi. Müzikal beyaz perde uyarlamasının başrolünde kim olacağı ise henüz belirsizliğini koruyor.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top